Kurs bild beskrivning

Stämpelskatt & fastighetsreglering

Klyvning är kanske inte en helt känd metod inom lantmäteriförrättningar. Kombinationen av fastighetsreglering och klyvning gör att du minimerar dina kostnader vid fastighetsöverlåtelser.

Kursansvarig

Ulf Jensen, Professor WIP Business School

Recension

Boka din plats

TID

8 kurstimmar

PRIS

2995 kr exkl. moms


Anmäl dig

Kursbeskrivning

Stämpelskattesatsen är nu på 4,25 % för juridiska personer. Detta innebär att incitamenten är stora för att hitta alternativa sätt att genomföra fastighetsöverlåtelser.. Möjligheterna är många men det gäller att undvika risker och fällor. Fastighetsreglering och klyvning är två olika metoder för att undvika stämpelskatt genom lantmäteriförrättning. Kombinationen av fastighetsreglering och klyvning ger stor flexibilitet om man gör det rätt.

Målgrupp

För de juridiska såväl som privatpersoner som vill lära sig mer om stämpelskatten och hur man kan minimera denna vid en överlåtelse.

Kursinnehåll

  • Stämpelskatt för fysiska och juridiska personers förvärv
  • Fastighetsreglering
  • Fastighetsreglering med köpebrev
  • Fastighetsreglering med medgivande
  • Köp eller medgivande
  • Inteckningar
  • Nyttjanderätter och servitut
  • Ideell andel och klyvning

 

Kursintyg

Efter att du gått kursen samt besvarat alla våra frågor som tillhör varje kurspass så utfärdar vi ett certifikat.

Möt dina lärare

Ulf Jensen, professor emeritus från Lunds universitet, gästprofessor på Chalmers Tekniska Högskola och med en bakgrund från Juridicum i Uppsala.

Lärare profilbild

Ulf Jensen

WIP Business School

Vad händer när jag anmält mig?

Alla deltagare får en bekräftelse via E-post. Bolaget kommer automatiskt att få en faktura på e-postbilaga i PDF-format till den adress som angav. Du kommer därefter få din utbildningslicens tillsammans med användarnamn & lösenord samt instruktioner om kursen.

Utbildningslicens

Köpt licens med unikt användarnamn och lösenord får endast tilldelas och användas av en enskild individ. Användarnamn och lösenord är konfidentiellt och får inte delges till tredje part. World In property äger rätt att när som helst göra licensen otillgänglig för din profil om misstanke om missbruk av obehörig person ges.

Tillgänglighetstid

Antal dagar du har tillgång till utbildningen är angivet på respektive utbildning.

Ångerrätt

För företagskunder är köpet bindande i samband med beställning.

För privatkunder gäller rättigheter enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda varor utan att ange någon anledning inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. För att returen ska vara giltig skall produkten vara oanvänd och ingen inloggning i lärplattform skett

Vid fel under anmälningen

Har du angett fel information, måste du registrera dig två gånger, eller om du upplever andra fel under registreringen, vänligen kontakta oss på konferens@worldinproperty.se

Rabatt

Den tredje registreringen är alltid gratis när A) tre personer från samma företag registrerar samma webb baserad utbildning eller B) samma personer registrerar sig för tre olika webb baserade utbildningar eller C), ni kontaktar World in Property vid eran 3:e singel-registrering

Avgift och betalning

Observera att din anmälan är bindande. Fakturan kommer att skickas till din angivna adress via E-post i PDF-format. Betalningen ska överföras 8 dagar efter mottagandet av fakturan. Om du har några specifika önskemål eller frågor om betalningen, notera detta i fältet för 'Övrig information' på anmälningssidan.

Nyhetsbrev och Data

När du anmäler dig till ett World Property evenemang kommer du automatiskt att bli en del av vårt digitala universum. Du kommer att få vårt nyhetsbrev och bli inkluderad i vår offentliga Nätverka databas. I framtiden kan vi eventuellt komma att använda din data till andra liknande ändamål. Vi delar eller säljer dock aldrig din emailadress till tredje part och du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att kontakta oss.

3 -för 2 Rabatt

World in Property erbjuder en standard 3-för-priset-av-2-rabatt när 3 personer anmäler sig till samma evenemang.