Mölndal 2030: Utvecklingspotential om 30 miljarder

Mölndal 2030: Utvecklingspotential om 30 miljarder

Datum och tid

18 april 2018 kl. 09.00 - 12.30

Pris

3.965 kr exkl. moms.

Max antal deltagare

80

Deltagarlista, program samt presentations- paket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen (presentationsfiler inkluderas med förbehåll på presentatörernas godkännande).

Som utgångspunkt utfärdar World in Property inte bevis på deltagande i denna konferens. Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning osv. vänligen kontakta vår konferensavdelning.

Mölndal beräknas passera nära 80 000 invånare 2030. Under de senaste 12 månaderna har bostadspriserna skjutit i höjden med en uppgång om nära 12 %  och idag får man betala över 40 000 kr/kvm för en bostadsrätt. Kommunen går urstarkt framåt med en vinst för 2016 med över 250 miljoner.

Samtidigt är man noga med att främja näringslivet då man vill att fler såväl jobbar & bor i kommunen. Man har under många haft en negativ utveckling i Svenskt Näringsliv och mäter företagsklimatet i Sveriges kommuner från plats 5 år 2007 är man nu på plats 84 men man jobbar med flera olika åtgärder för att bryta denna trend.

Allt ovan ställer kommunen under stark press på att bygga fler bostäder. Totalt har man planer på att bygga över 15 000 bostäder under de kommande åren. Byggtakten har ökat från 500 bostäder/år till hissnande 1000 bostäder. En mycket kraftig ökning för en kommun med 65 000 invånare.

Bygger ändå för långsamt för att tillgodose bristen på bostäder i Mölndal? Vilken är visionen för en hållbar utveckling i Mölndal? Vi kommer under en halvdag ge er svaren.  Nedan är några områden som är tänkta att behandlas.

Forsåker: Forsåker med sina 24 ha har i över 300 år varit hemvist åt pappersbruket i Mölndal. Sedan papperstillverkningen upphörde 2006 har området stått mer eller mindre tomt. Här skapas nu en helt ny stadsdel där bostäder, handel, utbildning och kultur ska mötas i en kontrastrik miljö som sjuder av liv. De gamla industribyggnaderna kommer att rustas upp och kompletteras med modern arkitektur. Mölndalsån, som idag går under mark på flera ställen, kommer att lyftas fram och göras tillgänglig i den nya stadsdelen. Det finns också planer på att ta vara på vattenkraften i området, förhoppningen är att Forsåker i framtiden kan bli självförsörjande på egenproducerad grön el..

Mölndals Innerstad: Mölndals stadskärna kommer de närmaste åren att genomgå en modernisering. Vi planerar för fler butiker, nya bostäder och mötesplatser. Målet är att skapa en levande och attraktiv stadskärna för både Mölndalsbor och besökare, med stadsmässiga kvarter som drar fördel av sitt goda kollektivtrafikläge. Man har planerat för 40 000 kvm handelsytor och ca 45 000 kvm bostadsyta (ca 600 lägenheter). Det skall också sägas att man vill skapa kontor för ca 1500 personer. Listan kan göras lång, vi tittar mer på hålltider samt utvecklingsstrategier den kommande åren.

Affärsmöjligheter

Vi ser fram emot att välkomna dig till en spännande konferens där du får en överblick av regionens utveckling inom branschen. Våra konferenser har även en tradition av att vara en nyttig och rolig networking händelse.

Konferensen vänder sig till:

Investerare, utvecklare, byggare, fastighetsmäklare, arkitekter, ingenjörer, stadsplanerare och alla andra professionella fastighetsmäklare med intresse för framtida utveckling inom branschen.

Konferensmaterial

Deltagarlista, program samt presentations- paket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen (presentationsfiler inkluderas med förbehåll på presentatörernas godkännande).

Max antal deltagare:

80

Kursbevis:

Som utgångspunkt utfärdar World in Property inte bevis på deltagande i denna konferens. Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning osv. vänligen kontakta vår konferensavdelning.

Program

Frågor & svar

Vad händer när jag anmäler mig?

Alla deltagare får en bekräftelse via E-post. Bolaget kommer automatiskt att få en faktura på e-postbilaga i PDF-format till den adress som angav. En vecka innan evenemanget får alla deltagare en påminnelse via e-post.

Om du ångrar dig

I grunden är din registrering bindande. Kan du, per force majeure inte vara närvarande, vänligen skicka ett mail till konferenser@worldinproperty.se Om en kollega kan ta din plats i stället ber vi att du informerar oss om detta.

Vid fel under anmälningen

Har du angett fel information, måste du registrera dig två gånger, eller om du upplever andra fel under registreringen, vänligen kontakta oss på konferens@worldinproperty.se

Rabatt

Den tredje registreringen är alltid gratis när A) tre personer från samma företag registrerar samma konferens eller B) samma personer registrerar sig för tre olika konferenser eller C), ni kontaktar World in Property vid eran 3:e singel-registrering

Avgift och betalning

Anmälningsavgift inkluderar alltid morgonkaffe / -te och lunch. Observera att din anmälan är bindande. Fakturan kommer att skickas till din angivna adress via E-post i PDF-format. Betalningen ska överföras 8 dagar efter mottagandet av fakturan. Om du har några specifika önskemål eller frågor om betalningen, notera detta i fältet för 'Övrig information' på anmälningssidan.

Nyhetsbrev och Data

När du anmäler dig till ett World Property evenemang kommer du automatiskt att bli en del av vårt digitala universum. Du kommer att få vårt nyhetsbrev och bli inkluderad i vår offentliga Nätverka databas. I framtiden kan vi eventuellt komma att använda din data till andra liknande ändamål. Vi delar eller säljer dock aldrig din emailadress till tredje part och du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att kontakta oss.

3 -för 2 Rabatt

World in Property erbjuder en standard 3-för-priset-av-2-rabatt när 3 personer anmäler sig till samma evenemang.

Partners: