Konjunkturen & fastighetsbranschen - Vart är vi på väg?

Konjunkturen & fastighetsbranschen - Vart är vi på väg?

Datum och tid

14 november 2023 kl. 09.00 - 12.10

Plats

Stockholm Centralt, Exakt plats ej bestämd, 0 .

Pris

4.965 kr exkl. moms.

Max antal deltagare

80

Deltagarlista, program samt presentations- paket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen (presentationsfiler inkluderas med förbehåll på presentatörernas godkännande).

Som utgångspunkt utfärdar World in Property inte bevis på deltagande i denna konferens. Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning osv. vänligen kontakta vår konferensavdelning.

Program

Högre räntor och skenande elpriser får konjunkturen på fall och trycker upp arbetslösheten, det finns all anledning att vara bekymrad men ibland är det svårt att se skogen för alla träd. Är allt nattsvart eller finns det ljusglimtar. Kan man fortfarande tjäna pengar på fastigheter och är det värt att exploatera mark i vissa områden. Med hjälp av landets främsta experter försöker vi blicka framåt och se när konjunkturen åter igen får momentum uppåt. 

Tittar vi på statistik från tidigare krascher så förr bostäder enligt nedan

1981: ca 15% ner i snitt pga ändrade skatteregler

1987: ca 15% ner i snitt pga nedgångar på börsen

1991: ca 30% ner i snitt pga bostadskrisen/bankkrisen

Vi tycker idag att vi har en extremränta men vi har varit på dessa nivåer innan och långt mycket mer.

Exempelvis så var räntan,

1985: ca 15%

1995: ca 13%

2005: ca 4%

Det skall dock sägas att vi under senare år vant oss vi betydlige lägre räntor, 2021 var räntan ca 1,5% för att som nu toppa på ca 4-5 %. Givetvis är räntan nyckeln men är det realistiskt att tro att vi kommer tillbaka till äntenivåerom 2-3%?

Varmt välkomna till en dag där vi försöker analysera marknaden med hjälp av några av landets ledande experter. Vad tror dom? Har vi det värsta bakom oss eller har allt bara börjat? 

Innehåll

Konferensen ger en överblick över konjunkturen, hur det ser ut idag men även vad man tror om de kommande åren. Vi försöker med hjälp av fakta och statistik ta lärdom från tidigare kriser för att se om man kan applicera detta på dagens. Vilka åtgärder behövs för att vi åter igen skall börja investera  i fastigheter?

Affärsmöjligheter

Ledande branschfolk delar med sig av sin expertis och ger deltagaren ökad kunskap om konjunkturen & fastighetsbranschen. Möt och nätverka med dem och andra tongivande aktörer från olika delar av fastighetsbranschen.

Konferensen vänder sig till

Investorer, fastighetsägare, affärsutvecklare, fastighetsvärderare, jurister, revisorer, rådgivare, byggherrar, fastighetsmäklare och andra professionella aktörer i branschen med intresse för framtida utveckling inom fastighetsfinansiering.

Konferensmaterial

Deltagarlista, program samt presentations-paket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen. (presentationsfiler inkluderas med förbehåll för presentatörens godkännande) 

Max antal deltagare:

80

Kursbevis:

Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning, utfärdar World in Property bevis på deltagande i denna konferens. Kontakta vår konferensavdelning.

 

Frågor & svar

Vad händer när jag anmäler mig?

Alla deltagare får en bekräftelse via E-post. Bolaget kommer automatiskt att få en faktura på e-postbilaga i PDF-format till den adress som angav. En vecka innan evenemanget får alla deltagare en påminnelse via e-post.

Om du ångrar dig

I grunden är din registrering bindande. Kan du, per force majeure inte vara närvarande, vänligen skicka ett mail till konferenser@worldinproperty.se Om en kollega kan ta din plats i stället ber vi att du informerar oss om detta.

Vid fel under anmälningen

Har du angett fel information, måste du registrera dig två gånger, eller om du upplever andra fel under registreringen, vänligen kontakta oss på konferens@worldinproperty.se

Rabatt

Den fjärde registreringen är alltid gratis när A) fyra personer från samma företag registrerar samma konferens eller B) samma personer registrerar sig för fyra olika konferenser eller C), ni kontaktar World in Property vid eran 4:e singel-registrering

Avgift och betalning

Anmälningsavgift inkluderar alltid morgonkaffe / -te och lunch. Observera att din anmälan är bindande. Fakturan kommer att skickas till din angivna adress via E-post i PDF-format. Betalningen ska överföras 8 dagar efter mottagandet av fakturan. Om du har några specifika önskemål eller frågor om betalningen, notera detta i fältet för 'Övrig information' på anmälningssidan.

Nyhetsbrev och Data

När du anmäler dig till ett World Property evenemang kommer du automatiskt att bli en del av vårt digitala universum. Du kommer att få vårt nyhetsbrev och bli inkluderad i vår offentliga Nätverka databas. I framtiden kan vi eventuellt komma att använda din data till andra liknande ändamål. Vi delar eller säljer dock aldrig din emailadress till tredje part och du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att kontakta oss.

4 -för 3 Rabatt

World in Property erbjuder en standard 4-för-priset-av-3-rabatt när 4 personer anmäler sig till samma evenemang.

Partners: