Helsingborg 2040: Utvecklingspotential om 53 miljarder

Helsingborg 2040: Utvecklingspotential om 53 miljarder

Datum och tid

12 oktober 2023 kl. 12.00 - 17.00

Plats

Elite Hotell Marina Plaza, Kungstorget 6, 252 24 Helsingborg.

Pris

4.965 kr exkl. moms.

Max antal deltagare

50

Deltagarlista, program samt presentations- paket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen (presentationsfiler inkluderas med förbehåll på presentatörernas godkännande).

Som utgångspunkt utfärdar World in Property inte bevis på deltagande i denna konferens. Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning osv. vänligen kontakta vår konferensavdelning.

Program

Greater Copenhagen är platsen där Skandinavien möter världen. En region där över 4 miljoner människor lever. Helsingborg som är en av Sveriges kommuner med höst tillväxt ligger mitt i detta expansiva område. Det skulle innebära att man behöver utveckla över en halv miljon kvm för att täcka behovet av bostäder. Potentialen är hissnande 53 miljarder kr i utveckling. Helsingborg tar täten när det gäller nybyggnation de kommande åren, hur tänker man och kommer det att räcka? Vad säger marknaden? Vi går igenom hot & möjligheter

Kraftig befolkningstillväxt och en stark arbetsmarknad borgar för stabil efterfrågan på lokaler och bostäder inom närmaste framtid. Helsingborg behöver skapa utrymme för fler människor, bostäder, arbetsplatser, mötesplatser, skolor, transporter, mer regn och grönt på samma yta. En ny översiktsplan för att fokusera mer träffsäkert på vissa områden. Dessa tittar vi givetvis närmare på under konferensen. Finns det tillräckligt med övrig infrastruktur så som skolor, sjukhus för en så pass aggressiv inflyttning till Helsingborg? Vi tittar närmare på möjligheterna samt problematiken med en kraftig befolkningsökning under kort tid.

Flera stora stadsbyggnadsprojekt är igång och flera på väg. Exempelvis så kommer bostadsområdet Drottninghög exploateras & byggas om under ett par decennier. Vi har även H+ som är det största stadsförnyelseprojektet hittills i Helsingborg. Ett gammalt hamn- och industriområde, som till ytan är dubbelt så stort som befintliga centrum, ska utvecklas och länkas ihop med centrala Helsingborg. År 2035 skall det här ges plats åt 5 000 bostäder & 350 000 kvm verksamhetsytor (affärs- och kontorsbyggnader, skolor etc). Med Hallandsåstunneln har möjligheten att arbetspendla förbättrats väsentligen. En förbättrad möjlighet för jobbresor till drygt 61 000 arbetsplatser, högskolor och hög boendekvalitet innebär en stor potential för regionen. Helsingborg driver även frågan om en fast förbindelse mellan Helsingborg/Helsingör som skulle knyta ihop Sveriges och Danmarks funktionella arbetsmarknadsregion och stärka infrastrukturen till och från Europa. Ett ledord i allt är att man vill främja företagandet och attrahera fler investeringar till regionen.

Efterfrågan på kontors och affärslokaler är stor i Helsingborg, direktavkastningen på kontor i bästa läge ligger på ca 5- 6% och kvm hyran på A lägen är mellan 1300-2200 kr/kvm. Under flera år har man producerat för lite kontors & affärsyta men 2014 gjorde man en kraftsamling och har nu en plan på att möta efterfrågan framöver.

Hur kommer utvecklingsområdena påverka den allmänna prisutvecklingen Helsingborg. Hur ser tidsplanen och markanvisningar för de nya områdena ut?

Innehåll

Deltagare kommer få en tydlig bild och nya perspektiv av Helsingborgs fastighetsmarknad, framtida projekt, status och tidsplan, och kunskap som finns inom bostäder och verksamhetsytor de kommande 5-7 åren.

Särskild uppmärksamhet riktas på utvecklingen av bostäder i Drottninghög och H+ samt prisutvecklingen, trender, och planer för bostadsmarknaden och specialfastigheter.

Affärsmöjligheter

Vi ser fram emot att välkomna dig till en spännande konferens som lägger fokus på Helsingborgs fastighetsmarknad samt framtida utveckling mot. Våra konferenser har även en tradition av att vara en nyttig och rolig networking event.

Konferensen vänder sig till

Investerare, utvecklare, byggare, total entreprenörer, mäklare, fastighetsmäklare, arkitekter, ingenjörer, stadsplanerare och andra i branschen med ett intresse för att etablera sig i Helsingborg.

Konferensmaterial

Deltagarlista, program samt presentations- paket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen (presentationsfiler inkluderas med förbehåll på presentatörernas godkännande).

Max antal deltagare:

50

Kursbevis:

Som utgångspunkt utfärdar World in Property inte bevis på deltagande i denna konferens. Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning osv. vänligen kontakta vår konferensavdelning.

Frågor & svar

Vad händer när jag anmäler mig?

Alla deltagare får en bekräftelse via E-post. Bolaget kommer automatiskt att få en faktura på e-postbilaga i PDF-format till den adress som angav. En vecka innan evenemanget får alla deltagare en påminnelse via e-post.

Om du ångrar dig

I grunden är din registrering bindande. Kan du, per force majeure inte vara närvarande, vänligen skicka ett mail till konferenser@worldinproperty.se Om en kollega kan ta din plats i stället ber vi att du informerar oss om detta.

Vid fel under anmälningen

Har du angett fel information, måste du registrera dig två gånger, eller om du upplever andra fel under registreringen, vänligen kontakta oss på konferens@worldinproperty.se

Rabatt

Den fjärde registreringen är alltid gratis när A) fyra personer från samma företag registrerar samma konferens eller B) samma personer registrerar sig för fyra olika konferenser eller C), ni kontaktar World in Property vid eran 4:e singel-registrering

Avgift och betalning

Anmälningsavgift inkluderar alltid morgonkaffe / -te och lunch. Observera att din anmälan är bindande. Fakturan kommer att skickas till din angivna adress via E-post i PDF-format. Betalningen ska överföras 8 dagar efter mottagandet av fakturan. Om du har några specifika önskemål eller frågor om betalningen, notera detta i fältet för 'Övrig information' på anmälningssidan.

Nyhetsbrev och Data

När du anmäler dig till ett World Property evenemang kommer du automatiskt att bli en del av vårt digitala universum. Du kommer att få vårt nyhetsbrev och bli inkluderad i vår offentliga Nätverka databas. I framtiden kan vi eventuellt komma att använda din data till andra liknande ändamål. Vi delar eller säljer dock aldrig din emailadress till tredje part och du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att kontakta oss.

4 -för 3 Rabatt

World in Property erbjuder en standard 4-för-priset-av-3-rabatt när 4 personer anmäler sig till samma evenemang.

Partners: