Fastighetsfinansiering Sthlm: instrument och best practice 2022-2024

Fastighetsfinansiering Sthlm: instrument och best practice 2022-2024

Datum och tid

17 november 2021 kl. 09.00 - 12.10

Pris

3.965 kr exkl. moms.

Max antal deltagare

40

Deltagarlista, program samt presentations- paket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen (presentationsfiler inkluderas med förbehåll på presentatörernas godkännande).

Som utgångspunkt utfärdar World in Property inte bevis på deltagande i denna konferens. Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning osv. vänligen kontakta vår konferensavdelning.

Program

Finansiering förblir den viktigaste frågan för fastighetsutvecklare och investorer under 2022, det byggs som aldrig förr i Sverige trots en snart bakomliggande pandemi. Vakanserna har ökat något på kontor & handel men fortfarande låg på bostad. Marknadshyror för nyproducerade hyresrätter väntas bli verkligehet även i sverige och det öppnar upp för nya möjligheter.

Det skall sägas att det har blivit tuffare och kommer bli ännu svårare att finansiera vissa typer av projekt och bankerna har redan justerat ner den tidigare aggresiva utlåningen för att finansiera fastigheter. 

I större städer i(nte huvudstäder) får man nu ut 10-15% mer i hyra för nyproducerade kontor än befintligt utbud. Dessa städer som Eskilstuna, Lund m.fl. har inte haft så mycket nyproduktion av nya moderna kontor såhär finns det höga hyror att hämta.  Transaktionsnivån var betydligt högre än vad man förutspått under 2020 (189 miljarder) och Newsec förutspår att 2021 blir ett rekordår med en transaktionsnivå om hela 225 miljarder i Sverige. Logistikfastigheter är nu det andra största segmentet (18%) i Sverige och går därmed om kontor (16%). 

Relativt låga priser inom konstruktion och fortsatt låga räntor ger ett bra tillfälle att utöka fastighetsportföljen om finansiering kan hittas här och nu. 55-60% planerar  att göra fastighetsköp under året. Dessa siffror var omvända för bara några år sedan. Många kan tänka sig vidare investeringar om rätt finansiering finns tillgänglig. Räntorna är rekordlåga men hur är det med bankernas vilja att låna ut när fastighetspriserna är rekordhöga? Kommer finansiering att flytta bort från banken? Vilka alternativa finansieringsmöjligheter finns att tillgå och hur likvid är den svenska marknaden?

Innehåll

Konferensen ger en överblick av finansieringstrender, metoder och instrument på den svenska marknaden. Vilka alternativ finns att tillgå när bankernas kapitaltäckningskrav gör dem ovilliga att finansiera fastighetsköp, och när bör dessa användas? Belåningsgrad, räntor, due diligence vid refinansiering och nyproduktion.

Affärsmöjligheter

Ledande branschfolk delar med sig av sin expertis och ger deltagaren ökad kunskap om fastighetsfinansieringsmöjligheter på den svenska marknaden. Möt och nätverka med dem och andra tongivande aktörer från olika delar av fastighetsbranschen.

Konferensen vänder sig till

Investorer, fastighetsägare, affärsutvecklare, fastighetsvärderare, jurister, revisorer, rådgivare, byggherrar, fastighetsmäklare och andra professionella aktörer i branschen med intresse för framtida utveckling inom fastighetsfinansiering.

Konferensmaterial

Deltagarlista, program samt presentations-paket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen. (presentationsfiler inkluderas med förbehåll för presentatörens godkännande) 

Max antal deltagare:

40

Kursbevis:

Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning, utfärdar World in Property bevis på deltagande i denna konferens. Kontakta vår konferensavdelning.

 

Frågor & svar

Vad händer när jag anmäler mig?

Alla deltagare får en bekräftelse via E-post. Bolaget kommer automatiskt att få en faktura på e-postbilaga i PDF-format till den adress som angav. En vecka innan evenemanget får alla deltagare en påminnelse via e-post.

Om du ångrar dig

I grunden är din registrering bindande. Kan du, per force majeure inte vara närvarande, vänligen skicka ett mail till konferenser@worldinproperty.se Om en kollega kan ta din plats i stället ber vi att du informerar oss om detta.

Vid fel under anmälningen

Har du angett fel information, måste du registrera dig två gånger, eller om du upplever andra fel under registreringen, vänligen kontakta oss på konferens@worldinproperty.se

Rabatt

Den tredje registreringen är alltid gratis när A) tre personer från samma företag registrerar samma konferens eller B) samma personer registrerar sig för tre olika konferenser eller C), ni kontaktar World in Property vid eran 3:e singel-registrering

Avgift och betalning

Anmälningsavgift inkluderar alltid morgonkaffe / -te och lunch. Observera att din anmälan är bindande. Fakturan kommer att skickas till din angivna adress via E-post i PDF-format. Betalningen ska överföras 8 dagar efter mottagandet av fakturan. Om du har några specifika önskemål eller frågor om betalningen, notera detta i fältet för 'Övrig information' på anmälningssidan.

Nyhetsbrev och Data

När du anmäler dig till ett World Property evenemang kommer du automatiskt att bli en del av vårt digitala universum. Du kommer att få vårt nyhetsbrev och bli inkluderad i vår offentliga Nätverka databas. I framtiden kan vi eventuellt komma att använda din data till andra liknande ändamål. Vi delar eller säljer dock aldrig din emailadress till tredje part och du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att kontakta oss.

3 -för 2 Rabatt

World in Property erbjuder en standard 3-för-priset-av-2-rabatt när 3 personer anmäler sig till samma evenemang.

Partners: