Eskilstuna 2030: Bostäder för 30 miljarder under utveckling

Eskilstuna 2030: Bostäder för 30 miljarder under utveckling

Datum och tid

17 april 2018 kl. 09.00 - 12.30

Plats

Eskilstuna Centralt, Exakt plats ännu ej bestämt, .

Pris

3.965 kr exkl. moms.

Max antal deltagare

80

Deltagarlista, program samt presentations- paket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen (presentationsfiler inkluderas med förbehåll på presentatörernas godkännande).

Som utgångspunkt utfärdar World in Property inte bevis på deltagande i denna konferens. Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning osv. vänligen kontakta vår konferensavdelning.

Eskilstuna utvecklas i snabb takt mot 2030 och kommunens ambitiösa mål om 15 000 nya bostäder står fast. Tidigare satta mål om 5 000 lägenheter fram till 2030 kommer redan att uppfyllas år 2020 och år 2030 beräknas det bo över 120 000 invånare i Kommunen

Kommunens plan mot 2030 bygger på att utveckla ca. en miljon kvm. Enbart för att möta bostadsbehovet för den nya tillväxten krävs en byggtakt om ca. 1000 lägenheter/ år . Den nuvarande byggtakten om ca. 500 bostäder per år, kommer  inte att räcka till. 

I Eskilstuna finns idag ca 50 000 bostäder för att husera de ca 105 000 invånarna. Dessa har sett sina hus/lägenhetspriser öka med över 10% de senaste 12 månaderna och regionen verkar har medvind i en allt avmattad marknad. Pendlingsavståndet till STHLM spås vara orsaken. Eskilstuna sticker ut med ett kraftigt bestånd av hyresrätter, hela 49% idag är hyresrätter i kommunen. 

Så vad vill man bygga eller rättare sagt, vad råder det idag brist på för upplåtelseform. När det gäller hyresrätter är det ett klart underskott på ettor medan på bostadsrätter är det främst få större lägenheter som saknas, hur bygger man idag & till vem, vi reder ut frågetecknen under konferensen. 

Vi kommer också titta närmare på ett par nyckelområden under konferensen. 

Torshälla

Ett omfattande utvecklingsarbete pågår i Torshällas för att utveckla staden och öka dess attraktivitet för boende, verksamma och besökare. Utvecklingsarbetet bedrivs i nära samverkan med alla stadens aktörer: föreningar, näringsidkare, fastighetsägare, kommunala verksamheter och invånare.

Munktellstaden

Munktellstaden utvecklas. Nu ser vi fortsättningen på omvandlingen av området som påbörjades för cirka tio år sedan. Med ett nytt badhus, en ny arena och 300-400 nya bostäder kommer Munktellstaden att förändras och bli mer trivsam.

 Väster 

Ett av Eskilstunas mest spännande område som än så länge är vision men som kommer utvecklas under de kommande 10 åren. Programmet anger inte antal bostäder. Studier på norra sidan av Eskilstunaån anger att 1 400-1 700 lägenheter skulle kunna inrymmas. Ytan på södra sidan ån är större men i vissa avseenden kanske svårare att bebygga med bostäder. Bebyggelsen avses varieras i lägenhetssamman-sättning, utformning och upplåtelseform.

Konferensen ger insyn på fastighetsmarknaden i Eskilstuna, och ser på framtidens utveckling mot 2030. Med stark fokus på några stadsutvecklingsområden och hur innerstaden kommer utvecklas. Delta i konferensen för att ta del av debatten om framtida Eskilstuna!

Innehåll

Deltagare kommer få en tydlig bild av Eskilstuna regionala utveckling. Konferensen presenterar framtidsvisionen för en hållbar och modern utveckling av Eskilstuna, övergripande planer för bostadsproduktion, kontor- och handels-fastigheter, samt ger översyn på den kommeriella fastighetsmarknaden 2018-2030 och Eskilstuna hållbara stadsutvecklings-möjligheter.

Affärsmöjligheter

Vi ser fram emot att välkomna deltagare till en spännande konferens som lägger fokus på Eskilstunas fastighetsmarknad och framtida regionala utveckling mot 2030. Våra konferenser har även en tradition av att vara ett nyttigt och roligt networkingevent.

Konferensen vänder sig till

Investerare, fastighetsutvecklare, byggherrar, totalentreprenörer, fastighetsmäklare, arkitekter, ingenjörer, stadsplanerare och andra i branschen med ett intresse för utvecklings- och investeringsmöjligheter i Eskilstuna.

Konferensmaterial

Deltagarlista, program samt presentationspaket som PDF-fil skickas elektroniskt efter konferensen (presentationsfiler inkluderas med förbehåll för presentatörernas godkännande).

Max antal deltagare:

60

Kursbevis:

Som utgångspunkt utfärdar World in Property inte bevis på deltagande i denna konferens. Om det så önskas, till exempel för certifiering av utbildning osv. vänligen kontakta vår konferensavdelning.

Program

Frågor & svar

Vad händer när jag anmäler mig?

Alla deltagare får en bekräftelse via E-post. Bolaget kommer automatiskt att få en faktura på e-postbilaga i PDF-format till den adress som angav. En vecka innan evenemanget får alla deltagare en påminnelse via e-post.

Om du ångrar dig

I grunden är din registrering bindande. Kan du, per force majeure inte vara närvarande, vänligen skicka ett mail till konferenser@worldinproperty.se Om en kollega kan ta din plats i stället ber vi att du informerar oss om detta.

Vid fel under anmälningen

Har du angett fel information, måste du registrera dig två gånger, eller om du upplever andra fel under registreringen, vänligen kontakta oss på konferens@worldinproperty.se

Rabatt

Den tredje registreringen är alltid gratis när A) tre personer från samma företag registrerar samma konferens eller B) samma personer registrerar sig för tre olika konferenser eller C), ni kontaktar World in Property vid eran 3:e singel-registrering

Avgift och betalning

Anmälningsavgift inkluderar alltid morgonkaffe / -te och lunch. Observera att din anmälan är bindande. Fakturan kommer att skickas till din angivna adress via E-post i PDF-format. Betalningen ska överföras 8 dagar efter mottagandet av fakturan. Om du har några specifika önskemål eller frågor om betalningen, notera detta i fältet för 'Övrig information' på anmälningssidan.

Nyhetsbrev och Data

När du anmäler dig till ett World Property evenemang kommer du automatiskt att bli en del av vårt digitala universum. Du kommer att få vårt nyhetsbrev och bli inkluderad i vår offentliga Nätverka databas. I framtiden kan vi eventuellt komma att använda din data till andra liknande ändamål. Vi delar eller säljer dock aldrig din emailadress till tredje part och du kan avsluta prenumerationen när som helst genom att kontakta oss.

3 -för 2 Rabatt

World in Property erbjuder en standard 3-för-priset-av-2-rabatt när 3 personer anmäler sig till samma evenemang.

Partners: