Ytterligare storblankare i SBB - men kursen rusade Ännu en storblankare i SBB har trätt fram. Men SBB-aktien rusade under tisdagen.

Ytterligare storblankare i SBB - men kursen rusade

Ekonomi

23 februari 2022

En ny storblankare i SBB har nu trätt fram. Men samtidigt rusade SBB-aktien under gårdagen och steg med hela 11,6 procent.

SIH Partners har enligt Finansinspektionens register tagit en kort position motsvarande 0,5 procent av kapitalet i SBB.

Detta efter att Viceroy Research på måndagen publicerat en mycket negativ blankarrapport om SBB, och bekräftat att man tagit en större kort position i bolaget.

SBB:s VD Ilija Batljan hävdade under måndagen att det som pressat SBB:s kurs de senaste månaderna varit en synkroniserad blankarattack.

SIH Partners finns inte med som blankare i några andra svenska börsbolag i FI:s publika blankningsregister. I registret finns i nuläget heller inga ytterligare uppgifter om blankning i SBB.

Under tisdagen uttalade sig Alecta om Viceroy Research blankarrapport om SBB, och menade att den innehåller direkt felaktiga uppgifter.

Enligt Di innehåller rapporten flera felaktiga uppgifter.

"Avbrutna transaktioner som ska ha gjorts för att ”bevisa” överdrivna orealiserade värdeökningar har i själva verket inte alls avbrutits", skriver tidningen.

Efter ett fall direkt efter gårdagens börsöppning vände SBB-aktien upp och rusade. Vid måndagens stängning noterade SBB:s B-aktie en uppgång om hela 11,6 procent och tillhörde dagens börsvinnare.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se