Wästbyggs dotterbolag bygger i Danmark Foto: Logistiv Cotractor

Wästbyggs dotterbolag bygger i Danmark

Stadsutveckling

6 december 2018

För danska TMJ ska nu Logistic Contractor utveckla och bygga en distributionscentral samt nytt huvudkontor i Höje-Tåstrup utanför Köpenhamn.

 

Logistic Contractor har i september månad förvärvat en tomt om 21 000 kvadratmeter från Höje-Tåstrup kommun samt nu tecknat ett hyresavtal med TMJ som är en grossist inom apoteks- och läkemedelsbranschen.

Den nya anläggningen kommer att omfatta cirka 6500 kvadratmeter lager och cirka 1400 kvadratmeter kontor som blir TMJ:s nya huvudkontor i Danmark med plats för 70 medarbetare. Distributionscentralen ska tjäna hela Själland och får en omfattande automatisering för effektiv logistikhantering.

— Det har varit mycket viktigt för oss och TMJ att dels skapa en högeffektiv och modern logistikanläggning och som samtidigt också är snygg och presentabel eftersom man kommer att ta emot många interna och externa besökare, säger Mads Rohde som är sälj- och utvecklingschef för Logistic Contractor i Danmark. Vi är tacksamma för förtroendet och ser fram emot att få bygga denna anläggning som kommer att tillgodose TMJ:s behov i dag och många år framöver, då den även är framtidssäkrad med utvecklings- och utbyggnadsmöjligheter.

Byggstart sker under första kvartalet 2019 och överlämning blir i slutet av 2019.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se