Wästbygg utvecklar åt byggjätten

Wästbygg utvecklar åt byggjätten

Stadsutveckling

11 november 2019

Wästbygg Projektutveckling utvecklar och bygger i samarbete med Hornbach som ska etablera sig i handelsområdet.

Den totala byggnadsarean är cirka 8 600 kvadratmeter och Hornbach har tecknat ett hyresavtal där inflyttning beräknas bli i början av 2021. Byggnaden kommer uppföras av Wästbygg AB på uppdrag av Wästbygg Projektutveckling.

Hornbach är et av Europas största företag inom bygg- och trädgårdsmarknad Både hemmafixare och proffs förses med byggmaterial vid något av de 159 varuhus som finns i nio länder. I Sverige har Hornbach sju varuhus och finns i Göteborg, Malmö, Stockholm (Botkyrka och Sundbyberg), Helsingborg, Borås, Kristianstad och framöver även i Trollhättan.

Överby Shopping är en av Sveriges största handelsplatser med en omsättning på cirka 2,5 miljarder kronor.

– Vi uppskattar den goda och kreativa dialogen vi haft tillsammans med Hornbach som lett fram till att vi nu står inför en snar byggstart av ett nytt byggvaruhus i Trollhättan, säger Magnus Björkander, vd på Wästbygg Projektutveckling. Vi har samarbetat med Hornbach sedan tidigare med gott resultat och ser dem som en viktig strategisk samarbetspartner.

Trollhättan stad ser också fram emot etableringen. Kommunstyrelsens ordförande, Paul Åkerlund: – Det är trevlig att Hornbach etablerar sig i Trollhättan och att vi med det får ett större utbud samt att det skapas nya arbetstillfällen i kommunen!

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se