Wästbygg satsar på skolbyggen Foto: Wästbygg

Wästbygg satsar på skolbyggen

Stadsutveckling

11 januari 2018

400 miljarder kronor kommer att investeras i ny- och ombyggnationer av skolor. För att ta del av utvecklingen går nu Wästbygg med i Forum Bygga Skola.

 

Forum Bygga Skola är en sammanslutning för de aktörer som vill vara med i processen att bygga och renovera skolor. Det handlar om att bygga rätt för pedagogiken, miljö och hälsa, arbetsmiljö och samhället i stort.

— Nu får vi chansen att tidigt medverka i dialogen med kommuner, ta del av övriga aktörers erfarenheter samt dela med oss av den kunskap som Wästbygg har när det gäller skolor, säger Anders Berglind som är affärsutvecklare på Wästbygg Projektutveckling. Samhällsfastigheter, som skolor och förskolor, är något som följer med den ökade bostadsproduktionen. Wästbygg är en samhällsbyggare och vi har mycket att dela med oss av i utbytet med de andra aktörerna i nätverket.

Forum Bygga Skola har som målsättning att driva kommande skolprojekt åt rätt håll. Den stora skatteinvestering som arbetet med att planera och bygga samt driva en skola innebär ska bli så bra som möjligt.

— I mitt arbete de senaste fem åren med både pedagoger, skolledare, utbildningsförvaltningar, byggare, arkitekter och andra som bör vara inblandade i planeringsprocessen, har jag insett att det är många skolprojekt som inte förbereds tillräckligt, säger Magnus Anclair som är initiativtagare och projektledare på Forum Bygga Skola. Man ställer sig för få frågor och tar sig inte tiden att leta rätt på svaren. Det behövs fler ambitiösa aktörer som vill vara med i både diskussionerna inför och förverkligandet av de nya skolor som ska byggas. Att med nyfikenhet vara med och driva på utvecklingen tror jag kommer att vara ett av Wästbyggs bidrag, avslutar Magnus Anclair.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se