Efter konkursen: Så stora är skulderna till fastighetsägarna Foto: Riksbanken

Efter konkursen: Så stora är skulderna till fastighetsägarna

Ekonomi

13 juni 2019

I slutet av april ansökte klädkedjan JC om konkurs i Stockholms Tingsrätt. Nu visar bouppteckningen de stora skulderna – bland annat till flera fastighetsägare.

Market har tagit del av den kraschade klädkedjans bouppteckning och de största skulderna i konkursen ska betalas till två kinesiska bolag. De oprioriterade skulderna uppgår till hela 264 miljoner kronor och de prioriterade till närmare fem miljoner kronor. 

Förutom de två stora skulderna till de kinesiska bolagen Smart Perfect och Denim Island finns också ett antal fastighetsägare på listan där miljonbeloppen radas upp. 

Bland annat har kedjan skulder till AFA Fastigheter på drygt 388 000 kronor, skulden till Diös Fastigheter uppgår till närmare 226 000 kronor och AMF Fastigheter hela 1 954 800 kronor. 

Den största fastighetsägarskulden är på 2 767 904 kronor till Citycon/Kista Galleria. 

De kinesiska bolagens fordringar uppgår till närmare 180 miljoner kronor. Det stora beloppet gör att få andra kan räkna med pengar tillbaka när JC-affären ska summeras. 

– Jag tror att utdelningen i den här konkursen kommer att landa kring tio procent. Det faktum att Smart Perfect och Denim Island kräver så mycket pengar påverkar förstås, säger konkursförvaltaren Mats Emthén, till Market.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se