Previous Next

WIP-testet: Så bra är Avenyfamiljens coworkingkoncept

Reportage

24 maj 2019

World in Property har testat stadsutvecklarna Avenyfamiljens nya kostnadsfria coworkingkoncept i centrala Göteborg. Här är alla plus och minus.

Om några år väntas Avenyfamiljens nya hotellkoncept Fomo stå klart på Skanstorget i Göteborg. En satsning som bland annat innebär ett nytt hotell i 16 våningar med 200 rum.

Men redan nu har bolaget, i deras befintliga fastighet som ligger i hörnet Sprängkullsgatan och Lilla Bergsgatan, öppnat Kafé Foo och Foo Co. Ett nytt coworkingkoncept som är helt kostnadsfritt.

Nytt koncept

På den första våningen i huset erbjuder Foo Kafé en meny med pizza, smårätter, bowls och bagels, samt, öl, vin och drinkar. På andra våningen är det inrett med en mängd soffgrupper och ett konferensrum där du som besökare kan sitta och arbeta eller ta emot kunder. Ett nytt coworkingkoncept som kallas Foo Co.

– Det vi skapar här är unikt i staden eftersom det är helt fritt att sätta sig här, inga bokningar, inga kostnader, det har ingen gjort tidigare tror jag, vanligtvis kostar coworkingytor ju hyra, men vår ambition är att ge förutsättningar för en annan slags kreativ anda och det gör vi genom att skapa moderna mötesplatser, säger Tobias Hamberg, vd för Avenyfamiljen.

Testat och klart

Foo Co är en 350 kvadratmeter stor kreativ coworkingplats med trådlöst superfiber som har genomgått World in Propertys test. Medarbetaren Anton Bye Luft fick under förra veckan i uppdrag att under en dag arbeta på Foo Co.

– Det är ett väldigt öppet landskap med många soffor vilket ger ett väldigt avslappnat intryck. Jag tycker att det gick bra att sitta och göra saker själv. Det är dessutom väldigt enkelt att ta sig en paus och gå ut på terrassen och ta luft eller en kaffe, menar han

Under dagen träffade han också kunder.

– Om det är ett samtal som inte är konfidentiellt så är det inga problem att sitta i sofforna och om man behöver dra sig undan så finns det ett konferensrum som går att använda. Det går dock inte att boka så det gäller att vara på tå för att få plats där om det är mycket folk, kanske ett litet minus.

Tid för aw

Förutom möjligheten att arbeta finns det även avkopplingsaktiviteter. Du kan spela pingis eller utmana någon i en match fussball.

Maten och drycken kostar pengar, men i övrigt är det inga avgifter för att befinna sig där. Efter kontorstid finns det även möjlighet till en aw med coworkingkollegor eller kunder. Under fredagar och även lördagar tar en dj vid och Foo Co förvandlas till en atmosfär som mer handlar om skönt häng.

– Drömmen är att skapa en kreativ startupmiljö som är inbjudande och okomplicerad, perfekt för att sitta och skriva eller för kreativa möten och den som vill kan stanna kvar efter arbetsdagen och fortsätta ha ett skönt häng ända till småtimmarna, säger Tobias Hamberg.

Öppettiderna för Foo Kafé och Foo Co är från 07.00 på vardagar och 09.00 på helger ända till 02 på helger och 01 på vardagar.

Av Jesper Lögdahl

Faktaruta

Antons plus- och minuslista:

Plus:

  • Nära till allt
  • Kreativ atmosfär
  • Bra wifi
  • Bra meny och service

Minus:

  • Kanske skulle ett ytterligare enskilt utrymme för privata samtal vara en smart grej

WIP-betyget blev, på en skala mellan 1 och 5, en stark 4.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se