Willhem säljer 135 lägenheter i Malmö

Willhem säljer 135 lägenheter i Malmö

 

29 maj 2015

Willhem har ingått avtal om försäljning av sju bostadsfastigheter i Seved, Södra Sofielund, till Mava Fastigheter AB.

Ytterligare ett avtal har tecknats för en enskild fastighet i samma område. Köpare av den fastigheten är Lifra Fastigheter i Malmö AB.

De båda affärerna omfattar tillsammans 135 hyreslägenheter och är belägna i området Södra Sofielund i Malmö. Fastigheternas byggår är 1938-1947.

Den första försäljningen (Mava Fastigheter AB) avser sju bostadsfastigheter och innehåller sammanlagt 106 lägenheter samt ett fåtal lokaler, med en total uthyrningsbar yta om 9 035 kvadratmeter. Den andra försäljningen (Lifra Fastigheter i Malmö AB) avser en bostadsfastighet med 29 lägenheter. Bostadsytan är 2 268 kvadratmeter. Båda köparna äger och förvaltar redan idag fastigheter i det aktuella området.

– Willhem har vuxit kraftigt de senaste åren och förvärvat över 17.000 lägenheter, varav drygt 2000 i Malmö, kommenterar Willhems vd Mikael Granath. När vi nu säljer 135 lägenheter är det ett led i att se över fastighetsstrukturen och skapa mer effektiva förvaltningsenheter. Detta är ett naturligt steg, men jag vill poängtera att affären inte påverkar vår långsiktiga strategi och ambition för Malmö.

Vill du veta mer om Fastighetsfinansiering? se konferens: Fastighetsfinansiering: Instrument och best practice 2016-2018.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande av Willhem för mer information vänligen kontakta Madeleine Wetterström Kommunikationschef madeleine.wetterstrom@willhem.se 031 788 70 21