Willhem köper kvarter i Sundbyberg för 727 mkr Projektet som Willhem köper av Nordr har fått namnet Kv. Smedjan 2 och består av 232 nya lägenheter i två separata bostadshus samt garageplatser och en förskola.

Willhem köper kvarter i Sundbyberg för 727 mkr

Transaktion

22 oktober 2021

Willhem köper ett hyresrättsprojekt med 232 lägenheter i Sundbyberg. för 727 miljoner kronor av Nordr.

Nordr förvärvade marken 2017 och har sedan dess utvecklat ett helt nytt bostadskvarter intill Ursviks Torg.

Projektet som nu säljs har fått namnet Kv. Smedjan 2 och består av 232 nya lägenheter i två separata bostadshus samt garageplatser och en förskola. Den totala uthyrningsbara arean i projektet är 11 310 kvadratmeter.

– Vi arbetar kontinuerligt med vår projektportfölj och transaktionen som görs följer vår affärsstrategi att arbeta med en mix av bostadsrätts- och hyresrättsprojekt i de tre storstadsregionerna, säger Leif Danielsson, VD Nordr Sverige.

Köparen Willhem förvärvar kvarteret genom forward-funding, vilket innebär att Nordr fortsatt kommer att driva och projektleda byggnationen till färdigställande.

– Det här är ett jättefint projekt som kompletterar vårt befintliga bestånd i Sundbyberg på ett utmärkt sätt. Förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att fortsätta växa i Stockholmsområdet, säger Willhems VD Mikael Granath.

Planerad byggstart är under kvartal 4, 2021 med färdigställande under kvartal 2, 2024. Tillträde beräknas preliminärt ske under fjärde kvartalet 2021.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se