Willhem köper för 545 miljoner i Halmstad Mikael Granath, VD för Willhem.

Willhem köper för 545 miljoner i Halmstad

Transaktion

27 juni 2014

Willhem har ingått avtal om förvärv av ytterligare sex bostadsfastigheter i Halmstad. Sammanlagt omfattar bostäderna 60 000 kvm och fastighetsvärdet uppgår till 545 miljoner.

De sex fastigheterna som ingår i affären innefattar 867 hyreslägenheter och har en area på cirka 66 000 kvadratmeter. Säljare är Södra Fisken Fastighets AB, som ägs av ICA-handlarnas Förbund och Möller & Partners AB. Fastighetsvärdet uppgår till 545 miljoner och byggår är sent sextiotal
till tidigt åttiotal.

Fastigheterna är belägna i Andersberg och Nyhem, där Willhem sedan tidigare har fastigheter. I Halmstad finns Willhem även i Linehed och beståndet omfattar utöver detta 288 lägenheter i studentbostadshus med centralt läge.

"Halmstad har goda tillväxtmöjligheter och har länge varit en intressant marknad för Willhem. Vår förhoppning är att vi framöver kommer att förvärva fler fastigheter på orten", kommenterar Michael Granath, VD för Willhem. 

För mer information om köp och finansering av fastigheter, se även seminarie om Due Dilligence vid förvärv av fastigheter.

Tillsammans med affärer genomförda tidigare i år växer Willhems bestånd i Halmstad till totalt 1321 hyreslägenheter.

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Willhem, 

För övrig information, kontakta: 

Michael Granath, VD för Willhem, Tel: 031 788 70 21