Wihlborgs hyr ut 6 800 kvm i Malmö

Wihlborgs hyr ut 6 800 kvm i Malmö

Uthyrning

7 juli 2022

Wihlborgs har tecknat ett tolvårigt avtal med VA-organisationen VA SYD om 2 200 kvm kontor och 4 600 kvm lager i Spännbucklan 9 i Fosie, Malmö.

Rörnätsavdelningen på VA SYD kommer att sköta verksamheten för fem skånska kommuner från de nya lokalerna.

VA SYD är en regional VA-organisation som verkar i sydvästra Skåne och som även har hand om avfallshanteringen i Burlövs kommun och Malmö kommun. Verksamhetens huvudkontor huserar i Wihlborgs lokaler på Bagers plats i centrala Malmö. Under en längre period har organisationen försökt hitta nya lokaler för Rörnätsavdelningen, som med ett 80-tal anställda och en mängd stora fordon har vuxit ur sin tidigare fastighet.

- De senaste åren har vår avdelning expanderat, från att ha bestått av VA-kollektiven i Malmö och Lund till dagens fem medlemskommuner. Vi är därför glada att kunna meddela att vi flyttar till lokaler som är mer ändamålsenliga för vår verksamhet, säger Richard Dahlberg, Fastighetschef på VA SYD.

Fastigheten Spännbucklan 9 ligger på Agnesfridsvägen 182 i Fosie industriby i Malmö. Tillträdet äger rum den 1 mars 2023.

- Det här är en fastighet omgiven av bra infrastruktur och fina grönområden, med öppna, ljusa kontorsytor och ett modernt och flexibelt lager. Vi är glada att kunna välkomna VA SYD hit under ett långt hyresavtal, säger Ulrika Hallengren, vd för Wihlborgs.

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se