Wihlborgs förvärvar för 142 miljoner

Wihlborgs förvärvar för 142 miljoner

Stadsutveckling

15 april 2014

Wihlborgs har under april månad köpt tre fastigheter i Helsingborg och en i Malmö för sammanlagt 142 miljoner. Samtidigt har en fastighet i Helsingborg sålts.

Wihlborgs har under april månad köpt tre fastigheter i Helsingborg för sammanlagt 115 miljoner. Det största förvärvet är Terminalen 3 i Knutpunkten i centrala Helsingborg med 3 700 kvm kontorsyta. Det var den enda byggnaden i Knutpunkten-komplexet som Wihlborgs inte ägde sedan tidigare.

På Berga industriområde köptes lagerfastigheten Armborstet 6 med 4 300 kvm uthyrningsbar yta samt en obebyggd tomt om 4 800 kvm i kvarteret Visiret. Tomten ligger i direkt anslutning till Wihlborgs fastighet Visiret 5, vilket ger framtida utbyggnads-möjligheter.

Under april såldes även Iris 6 i Helsingborg till en lokal fastighetsägare. Den största hyresgästen i fastigheten är en välbesökt attraktion i Helsingborg, nämligen Tropikariet.

I Malmö har Wihlborgs förvärvat lagerfastigheten Söderhavet 4 för 27 miljoner. Huset ligger på Carlsgatan i Malmö, strax intill Centralstationen, och innehåller 2 600 kvm.

För mer information om Malmö, Helsingborg, och Lunds fastighetsutveckling, se konferens: Malmös Fastighetsmarknad: 65 Miljarder i utvecklingspotential.

"Vi är mycket nöjda med våra fyra förvärv som ligger strategiskt rätt inom våra delområden både i Helsingborg och Malmö. Att vi har förvärvat Terminalen 3 effektiviserar vår förvaltning på Knutpunkten och förenklar hanteringen av vår utbyggnad. Vi har länge varit intresserade av att förvärva den sista pusselbiten i kvarteret och är väldigt glada över att ha nått i mål", säger Anders Jarl, VD för Wihlborgs Fastigheter.

Skribent

Martin Gejrot
mg@worldinproperty.se

Källa:

Pressmeddelande Wihlborgs, 

För övrig information, kontakta: 

Anders Jarl, VD för Wihlborgs Fastigheter, Tel: 040-690 57 10