White tävlar i Kanada Foto: Creative Commons

White tävlar i Kanada

Stadsutveckling

18 januari 2018

Tävlingsbidraget görs i samarbete med kanadensiska arkitektbyrån Provencher Roy och Biofilia.

 

Utmaningen ligger i att utforma the Cavendish-Laurin-Liesse biodiversity corridor, vars syfte är att skapa bättre förutsättningar för en ökad biologisk mångfald i området Saint Laurent i Montréal.

Det handlar också om att knyta samman flera grönområden för att förbättra tillgängligheten till naturupplevelser för Montréalborna.

- Det känns fantastiskt att vårt koncept har blivit utvalt och gått vidare i tävlingen. Det faktum att vi kan och får möjlighet att delta i en nationell tävling i Kanada likt denna, och teama upp oss med Provencher_Roy, är tack vare de relationer vi har skapat med dem och underhållit sedan 2009, säger Marie-France Stendahl, arkitekt på Malmökontoret och uppdragsledare för tävlingsteamet från Whites sida.

Förutom Marie-France Stendahl representeras White arkitekter av flera kompetenser i tävlingsteamet. Oslokontorets Jenny Mäki är ansvarig arkitekt.

Hennes kontorskollegor arkitekt Rebekah Schaberg och Eric Reid, landskapsarkitekt, ingår också i tävlingsteamet, tillsammans med Niels de Bruin, landskapsarkitekt från kontoret i Malmö.

- För mig är detta också ett kvitto på hur viktigt det är att arbeta strategiskt och långsiktigt med de mål vi sätter upp – i slutändan ger det resultat, fortsätter hon.

Den 5 april ska varje team göra en offentlig presentation av sitt tävlingsbidrag på plats i Montréal och i juni avgörs vem av de tre finalisterna som vinner tävlingen.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se