Werket blir werklighet

Werket blir werklighet

Reportage

30 juni 2022

Från en stor och sluten myndighetsbyggnad till en inbjudande och sprudlande plats där företag och individer kommer att utvecklas och trivas.

 Så ska Castellums senaste kontorsprojekt Werket i Jönköping omvandlas. – Här kan man som företag erbjuda sina medarbetare en attraktiv arbetsplats där såväl företaget som individen blir en del av ett större sammanhang, säger Andreas Georgii, Affärsområdeschef på Castellum.

Fastigheten stod klar 1975 och har en total yta på drygt 25 000 kvadratmeter, fram till 2021 huserade Jordbruksverket och Skogsstyrelsen i fastigheten. Med Werket kompletterar Castellum sitt befintliga kontorserbjudande i Jönköping och kommer förutom det traditionella kontoret erbjuda mer flexibla lösningar i form av nyckelfärdigt kontor och coworking. 

– Utöver det erbjuder Werket mer service än i traditionella kontorsbyggnader, med bland annat gemensam reception, restaurang, scentorg, konferensarena, gym, WorkOut, gemensamma mötesytor och mycket mer, säger Andreas Georgii, Affärsområdeschef på Castellum. 

Uthyrningsarbetet flyter på enligt plan men då byggnaden är stor finns det fortfarande goda möjligheter att hitta en bra kontorslösning i Werket. Från traditionella kontor från 180 kvadratmeter upp till cirka 4 000 kvadratmeter. Efter sommaren planeras det för säljstart för coworking och man kommer då även marknadsföra ett eller flera nyckelfärdiga kontor. För den som efterfrågar anpassningar av lokalen kan Werket erbjuda det mesta.  

– Vi har en stor flexibilitet i såväl storlek som utförande och väger in de olika behoven i alla dialoger för att skapa skräddarsydda lösningar. Vissa efterfrågar det egna, traditionella kontoret medans andra önskar mer flexibilitet och yteffektivitet och kan tänkas dela ytor och funktioner med andra. Werket erbjuder något för alla.

Läs hela artikeln på Lokalguiden

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se