Wallenstam bygger hyresrätter i Österåker
Foto: Wallenstam

Wallenstam bygger hyresrätter i Österåker

Bostäder

28 maj 2018

Bolagets 128 lägenheter fördelas mellan tre huskroppar med fyra till sex våningar. Inflyttning blir 2019.

 

Idag tog Michaela Fletcher, kommunstyrelsens ordförande i Österåker och Hans Wallenstam, vd för Wallenstam, ett officiellt första spadtag för Wallenstams nyproduktion i Österåker.

Först ut är Norrgårdshusen med 128 hyresrätter som beräknas vara klara för inflyttning 2019. Senare i år planeras byggstart av ytterligare cirka 300 lägenheter vid Söraskolan.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att bidra till fler hyresrätter i Österåker som är en av landets snabbast växande kommuner och ny för oss som stadsutvecklare. Norrgårdshusen med 128 lägenheter blir vår första nyproduktion här och senare i år hoppas vi kunna starta nyproduktion av cirka 300 lägenheter vid Söraskolan, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam

De 128 lägenheterna byggs längs med Norrgårdsvägen och fördelas mellan tre huskroppar med fyra till sex våningar. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats och varje huskropp består av två byggnader som ligger "rygg i rygg" med uppglasat trapphus emellan. I bottenplan på ena huset planeras för ett café som kommer ge en levande bottenvåning och en trevlig samlingspunkt för de boende och besökare i området.

– Glädjande att Wallenstam etablerar sig i Österåker och därmed bidrar till både fler bostäder och en ökad konkurrens till gagn för alla, säger Michaela Fletcher Kommunstyrelsens ordförande.

Arkitekt för Norrgårdshusen är Sjögren Arkitekter. Utöver de 128 lägenheterna på ett till tre rum och kök byggs även ett garage med 45 parkeringsplatser och cykelparkering. Lägenheterna kommer att förmedlas via Stockholms Bostadsförmedling, Wallenstams egen kö för nyproduktion och en viss del av lägenheterna förmedlas via Armada, Österåker kommuns fastighetsbolag, från deras egen kö.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se