Wallenstam blir storägare i nytt delningsboende

Wallenstam blir storägare i nytt delningsboende

Transaktion

24 februari 2020

Colive är en av Sveriges första operatörer av delningsboende genom så kallade coliving-hubbar.

Wallenstam blir 25-procentig delägare i Colive genom nyemission.

Colive och Wallenstam har sedan tidigare samarbetat kring projekt i både Stockholm och Göteborg.

Dels i utvecklingen av Colive Parkstråket, Sveriges största coliving-hubb i Haninge som börjar hyras ut nu till hösten. Dels genom en överenskommelse att utveckla en coliving-hubb för 117 hyresgäster i Kallebäcks Terrasser, ett av Göteborgs större stadsutvecklingsområden.

– Vi vill möta det ökade intresset som vi ser för nya boendelösningar. Med den här investeringen kan vi hjälpa Colive öka tillväxttakten och genomföra en rad planerade storskaliga etableringar tillsammans med oss och andra strategiskt viktiga samarbetspartners, säger Hans Wallenstam, vd på Wallenstam.

– Vi är inne i en väldigt spännande fas där vi närmar oss lanseringen av Sveriges största colivinghubb i Haninge, och nu även varvar upp för kommande projekt. I och med dagens nyhet kan vi ta ytterligare steg med vår ambitiösa tillväxtplan och produktinnovation. Jag är stolt över att kunna välkomna en sådan långsiktig och strategisk investerare, säger Katarina Liljestam Beyer, medgrundare och COO för Colive.

Colive grundades 2018 och har sedan dess lanserat två coliving-hubbar i Stockholm, med ytterligare tio-talet projekt på gång runtom i landet. Målbilden är ambitiös och år 2025 räknar Colive med att ha 7 000 bostäder i Sverige.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se