Vvd från Magnolia får styrelseplats Rickard Langerfors, vvd, Magnolia Bostad. Foto: Magnolia.

Vvd från Magnolia får styrelseplats

Personnytt

20 juni 2017

Fastighetsbolaget Magnolia Bostads vice vd Rickard Langerfors tar plats i greentech-bolaget Urbangreens styrelse.

 

- Vi på Urbangreen är väldigt glada över den kompetens, kraft och erfarenhet som Rickard Langerfors för in i styrelsen. Rickards långa erfarenhet från Skanska och HSB men också genom att vara delaktig i att bygga ett sådant fint bolag som Magnolia kommer tillföra mycket i att bygga bolaget Urbangreen. Att Rickard också har en så stor förkärlek till det gröna gör honom till en varmt välkommen medlem i vår styrelse, säger Marcus Edvinsson, vd, Urbangreen.

Urbangreen genomför just nu en kapitalanskaffningsrunda hos crowdfundingplattformen Pepins. Hittills har bland andra Investment AB Spiltan gått in i emissionen, enligt ett PM från förra veckan.

- Urbangreen står inför en spännande resa, och jag tror att jag med min erfarenhet från mina år i fastighetsbranschen kan bidra till att ytterligare påskynda den utvecklingen. Bolagets lösningar möjliggör för fastighetsägare att kapitalisera på tidigare oanvända kvadratmeter och höjer således fastighetsvärdet, säger Rickard Langerfors, vvd, Magnolia Bostad och forsätter:

- Jag tror att det blir viktigt för Urbangreen att fortsätta vinna prestigefulla upphandlingar likt taket på Sveavägen 44. Vi ser en ökad efterfrågan på gröna tak både för miljönytta, sociala ändamål och ett ökat fastighetsvärde. Urbangreen kombinerar nytta för fastighetsägare, invånarna i våra cityregioner samt offentlig sektor genom Sveriges kommuner. Det ska bli mycket spännande att få bidra med min kunskap och erfarenhet till Urbangreens fortsatta expansion.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se