Världsledande biotechbolag utökar hos Humlegården Scandinavian Biopharma utökar verksamheten i Humlegårdens fastighet på Industrivägen 1 i Hagalund.( Foto: Åke E:son Lindman)

Världsledande biotechbolag utökar hos Humlegården

Uthyrning

25 januari 2022

Det världsledande biotechföretaget Scandinavian Biopharma utökar hos Humlegården i Hagalund.

Närheten till Sveriges största life science-kluster har gjort Hagalunds arbetsplatsområde i Solna till ett attraktivt läge för bolag inom denna sektor.

Nu väljer det framgångsrika biotechföretaget Scandinavian Biopharma att utöka verksamheten i Humlegårdens fastighet på Industrivägen 1 i Hagalund.

I Hagalund är flera av Humlegårdens kunder aktiva inom life science och närheten till Hagastaden, Karolinska Universitetssjukhuset och det omgivande life science-klustret gör att efterfrågan på laboratorielokaler i området är stor.

För Scandinavian Biopharma är det just närheten till forskning och företagande inom life science som varit avgörande när bolaget valde att etablera sitt kontor i Hagalund för fem år sedan.

När bolaget nu expanderar har man valt att fortsätta samarbetet med Humlegården. Ett femårigt hyresavtal har tecknats och ytan utökas till cirka 720 kvm.

– Det är väldigt roligt att Scandinavian Biopharma expanderar verksamheten så mycket så vi behöver större lokaler. Närheten till det omgivande life science-klustret gör detta till en mycket attraktiv plats för bolag som oss. Samarbetet med Humlegården har fungerat mycket bra och vi är glada över att kunna fortsätta resan tillsammans, säger Björn Sjöstrand, VD på Scandinavian Biopharma.

Världsledande forskning

I lokalerna i Hagalunds arbetsplatsområde bedriver Scandinavian Biopharma forsknings- och utvecklingsaktiviteter med fokus på framtagningen av världens första vaccin mot diarré orsakad av bakterien ETEC.

Biotechbolaget är världsledande inom sitt område och har fått forskningsstöd från Horizon 2020 (EU), PATH, en viktig utvecklingspartner till Bill och Melinda Gates Foundation, USAMMDA (United States Army Medical Materiel Development Activity) och statliga Vinnova.

Lokalen är specialanpassad för Scandinavian Biopharmas verksamhet och har ett skräddarsytt, högteknologiskt laboratorium med processutvecklingsenhet.

– Vi arbetar ständigt för att kunna bistå våra kunder när verksamhetens behov utvecklas. Vi är glada över att Scandinavian Biopharma väljer att fortsätta satsningen i Hagalund och ser det som ett kvitto på både platsens attraktivitet och ett gott samarbete, säger Peter Lind, Fastighetschef på Humlegården.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se