VIU Eyewear öppnar nytt i Gbg Foto: VIU Eyewear

VIU Eyewear öppnar nytt i Gbg

Stadsutveckling

13 september 2019

VIU Eyewear fortsätter att expandera på den svenska marknaden. Det schweiziska glasögonvarumärket har öppnat två nya butiker, en i Malmö och nu senast i Göteborg.

VIUs optiska- och solglasögon förenar briljant design med en transparent produktionsprocess och rimliga priser. Det schweiziska varumärket som grundats 2013 ser stolt tillbaka på en tidigare expansion i Europas tysktalande länder genom att erbjuda en unik kundupplevelse. Med deras nuvarande 46 flagskeppsbutiker runt om i England, Schweiz, Tyskland och Österrike, samt deras globala webbplats, har VIU en utbredd kanal för att sälja direkt till slutkonsument.

Sida vid sida med deras egna butiker har VIU samarbetat med exklusiva återförsäljare för att distribuera deras solglasögon i framåtsträvande mode- och designorienterade butiker, nu senast med svenska modevarumärket House of Dagmar.

I Sverige har VIUs optiska- och solglasögon sålts sedan april 2018, när varumärket med stark onlinenärvaro och enkelt testa-hemma koncept tog fart. Tjänsten innebär att konsumenter kan välja upp till fyra bågar, få dem hemlevererade gratis, behålla fyra dagar för att avgöra vilket som är det perfekt paret och där efter, utan extra kostnad, lämna tillbaka dem.

Onlinebutiken kompletterades med flaggskepsbutiken på Jakobsbergsgatan i Stockholm under september 2018. VIU öppnade i juni 2019 sin andra butik på svenska marknaden i centrala Malmö. Konsumenter kan nu upptäcka VIU i Sveriges tredje största stad, på Baltzarsgatan 41. Den 5 september öppnar det schweiziska varumärket återigen sina dörrar, denna gång i Göteborg.

Denna lokal är centralt placerad i hjärtat av staden, i ett hörnhus på livliga Korsgatan, men med skyltfönster även ut mot Vallgatan. Göteborgs bästa shoppinggata, Kungsgatan, ligger bara ett stenkast bort. Liksom med alla VIUs butiker är det kreativa chefen Fabrice Aeberhard och hans team som står för den interiöra designen:

“Inspirerade av den nordiska slottsstaten vid vattnet, är butiken en mix av naturliga trädetaljer, ljusa varma och beigea färger med toner av svalt blått. Vad som är centralt i butiken är VIUs signatur display-paneler där glasögonen ligger uppradade på plattor. För Göteborgsbutiken valde vi Eternit duripanel, ett byggmaterial som med träflisor bildar ett mönster vilket ger ett naturligt och trä- liknande uttryck.”

Butiksdisken är tillverkad I samma material och är utsmyckad med blåa metalldetaljer. Väggar, tak och golv går alla i en mjuk off-white färg. VIUs kollektioner kommer att finnas presenterade på kuber i butikens skyltfönster. Dessa är tillverkade av denimtextilier av danska rellycph.dk.

Den nya 30kvadratmeter stora butiken kompletterar VIUs i övrigt 360° försäljningskoncept och Göteborgarna kan nu köpa VIUs produkter där de är mest bekväma – I butik eller online.

Tillsammans med varumärkets huvudsakliga kollektion av handgjorda bågar kommer de i butiken att visa upp designsamarbeten så som VIUxHouse of Dagmar. Gratis syntest av VIUs egna optiker kommer också att erbjudas i butiken.

Under augusti expanderade VIU ytterligare sin närvaro på den europeiska marknaden genom att öppna sin första butik i London. Planerna för 2020 är en även butik i Paris.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se