Victoria Park bygger nytt i Göteborg

Victoria Park bygger nytt i Göteborg

Bostäder

20 oktober 2020

Först ut att förtäta Kållered Centrum är byggherren Victoria Park som tillsammans med entreprenören Peab under våren startar byggnationen av 92 nya hyresrätter.

Kållered söder om Göteborg står inför stora förändringar. På sikt planerar Mölndal Stad att bygga ut området med cirka 450 lägenheter.

Under våren startar byggnationen för de första 92 hyresrätterna i Kållered som byggs av Peab på uppdrag av beställaren Victoria Park. Huset, som byggs i åtta våningar och förväntas stå klart under 2022, kommer innefatta lägenheter med allt från ett till fyra rum och kök.

– Vi ser verkligen fram emot att påbörja byggnationen i Våmmedal och inleda utvecklingen av Kållered Centrum. Det känns också bra att bidra till att utbudet av hyresrätter i Mölndal och Kållered ökar, säger Magnus Insulan, arbetschef på Peab.

Satsningen på Kållered centrum är ett samarbete mellan fastighetsägare och Mölndals stad och tanken är att stärka centrumet genom att bygga fler bostäder på det som idag är markparkering och skapa trevliga utemiljöer. Planförslaget innebär en förtätning med cirka 450 nya bostäder tillsammans med komplettering av befintligt parkeringsdäck och nya parkområden. Projekteringen startar omgående och byggstart planeras under våren 2021.

– Vi är mycket glada över att tillföra 92 nya lägenheter i Kållered Centrum. Projektet är en förtätning på befintlig fastighet i Våmmedal där vi idag har 200 hyreslägenheter som vi ägt sedan våren 2019. Därför känns det extra roligt att starta nybyggnationen. Genom att bygga nya bostäder kan vi skapa ett ännu attraktivare kvarter och bostadsområde, säger Glenn Malmberg, regionchef Victoria Park AB.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se