"Vi vill öka beståndet med två miljarder"

"Vi vill öka beståndet med två miljarder"

Stadsutveckling  

19 juni 2017

Efter Trianons köp av havererade gallerian Entré plockar bolaget nu in mångmiljonbelopp i en emission. Dessutom gör de sig redo för en börsintroduktion.

 

I förra veckan blev det klart att Trianon kommer att ha en börsintroduktion nu på onsdag den 21 juni. Samtidigt har bolaget plockat in långt över 300 miljoner i en nyemission. Något som vd Olof Andersson är mer än nöjd med.

- Vi är redan överteckande och jag vet inte riktigt hur mycket det blir eftersom teckningstiden går ut den 21 juni, men det känns ju så klart bra. Pengarna vi får in ska gå till att utveckla Entré och till vår utveckling i Rosengård. Sen ska vi även bygga nya hyresrätter, berättar han för World in Property.

Upp på First North

Nasdaq-noteringen på First North som bolaget står inför är ett givet steg i deras strategi att bli ännu starkare i Malmö. De har som mål att öka sitt nuvarande bestånd med mer än två miljarder inom en tre- till femårsperiod.

- Dels mår bolaget bra av att gå in på börsen, men det ger också en möjlighet att utveckla bolaget i ett högre tempo än vi gjort tidigare. Vi vill öka beståndet från dagens 4,4 miljarder till 6,5 miljarder om några år.

Det var i slutet av maj som det blev klart att Malmöbaserade Trianon köpte gallerian Entré av tyska CRI. Ett köp som fick en del att höja på ögonbrynen. Entré är nämligen ett shoppingcenter på dekis och ett projekt som de tidigare ägarna inte lyckats lyfta. Trianon är dock övertygade om att de kommer att lyckas utveckla och förädla både fastigheten och området.

- Vi har en annan strategi där vi vill ha samhällsservice, kultur och närhandel. Vi har tecknat en avsiktsförklaring med Malmö stad och de ska hyra lokaler av oss. Det byggs väldigt mycket i området just nu, bland annat kommer det i december 2018 att finnas en ny tågstation så det kommer att röra sig en stor skara människor i området. Och med det kommer behovet av samhällsservice att öka, menar Olof Andersson.

Bostäder i "utsatta områden"

Bolaget har sedan några år tillbaka satsat mycket på att etablera sig i bostadsområden som tillsynes inte varit attraktiva. De har sedan 2010 haft fastigheter i Lindängen som enligt polisen tillhör de områden som är särskilt utsatta i Sverige. Något som Olof Andersson inte alls håller med om. Han menar att polisen är ute och cyklar när de utnämner området som ett problemområde.

- Att gå ut och säga att Lindängen är ett utsatt område tyder bara på en sak, att polisen inte varit där. Jag blir upprörd när folk säger det. Vi har arbetat med vårt område i 8-9 år och fokuserat på att rusta upp det och skapat jobb för de som bor där. Ungefär 50 procent av våra bostäder ligger i Lindängen och när vi köpte dessa 2010 såg vi en potential att öka värdet, och det har vi gjort. Vi är långsiktiga i vårt ägande och kommer vara kvar och utveckla Lindängen, säger han.

Första handelsdag med Trianons aktier är onsdag den 21 juni och kostar 48 kronor per aktie.


Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se