Veidekke bygger nytt i Lund
Foto: Veidekke

Veidekke bygger nytt i Lund

Bostäder

18 december 2019

I somras påbörjade Veidekke Eiendom försäljningen av 62 nya lägenheter på Väster i Lund och nu har bolaget tagit beslut om byggstart för projektet.

Över hälften av alla bostäder är redan sålda och det första spadtaget för bygget är planerat att ske i januari. De första köparna väntas flytta in i sina nya lägenheter under hösten 2021.

-Vi är mycket glada och nöjda över det stora intresset som varit och fortsatt är kring vårt första av två projekt i Grönalund på Väster i Lund. Försäljningen har gått bättre än förväntan och vi har sålt de lägenhetstyper som vi bedömt vi skulle sälja under de första 6 månaderna, säger Mats Lorentz, säljansvarig på Veidekke Eiendom

Bostadshuset som byggs är Svanenmärkt och V-format. Det har åtta våningar och inrymmer en stor variation av lägenhetstyper med en boyta om 34-98 kvm som fördelar sig på 1-4 rum och kök. På nedre plan kommer lägenheterna få stora uteplatser och på de översta våningarna byggs tre penthouse med stora privata takterrasser och utsikt över Lund. Lägenheten högst upp i huset har dessutom ingång till hissen direkt inifrån bostaden.

-Lund behöver fler lägenheter och vårt projekt i Grönalund är ett bra exempel på hur vi kan skapa många nya bostäder på en liten yta. Att få möjlighet att arbeta med förtätning i den här delen av Lund är sällsynt och vi ser detta som ett viktigt projekt – både för oss och för Lund som helhet, säger Mats Lorentz.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se