Veidekke bygger åt Nordr i Malmö

Veidekke bygger åt Nordr i Malmö

Stadsutveckling

19 oktober 2020

Veidekke ska på uppdrag av Nordr bygga etapp 2 av Atmosfären, det nya bostadskvarteret i Limhamns sjöstad utanför Malmö med totalt 90 lägenheter i olika storlekar.

Projektet är en totalentreprenad i samverkan där kontraktssumman för etapp 2 är på ca 67 MSEK. Inflyttning är planerad att ske från årsskiftet 2021/2022 och vidare in i 2022.

Bostadshuset som kommer att byggas inom ramen för projektet är Svanenmärkt och L-format. Det har totalt 4 våningar och inrymmer en stor variation av lägenhetstyper med en boyta om 96,5-133 kvm som fördelar sig på 4-5 rum och kök. På nedre plan kommer lägenheterna få stora uteplatser in mot en grön innergård. Under huset kommer det att finnas ett garage och en bilpool för de boende som inte har egen bil.

- Vi tackar för det fortsatta förtroendet och ser fram emot ett nära samarbete med Nordr även i denna etapp av projektet. Jag är säker på att våra goda relationer tillsammans med vårt involverande arbetssätt kommer bidra till ett lyckat projekt och en attraktiv bostadsmiljö, säger Emil Norén, arbetschef för Veidekke Bygg Syd.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se