Vectura satsar på innovationshub i Skåne

Vectura satsar på innovationshub i Skåne

Stadsutveckling

17 mars 2023

The Loop blir en innnovationshub på 11 000 kvm för samverkan inom akademi, näringsliv och forskning.

Vectura fortsätter att vara en drivkraft för innovation i Lunds Science Village med projektet The Loop som står klart 2024. Byggnaden blir en destination för hela Science Village och Lund med en variation av mötesplatser i kombination med kulturarrangemang och kulinariska äventyr. Nu är det klart att Pembert & Company kommer att stå för matupplevelsen i huset.

Det pågående projektet The Loop i Science Village utvecklas till en innovativ mötesplats på 11 000 kvm där forskning, näringsliv och akademi sammanstrålar. Området Science Village, omfattar de två världsledande forskningsanläggningarna ESS, världens mest kraftfulla neutronkälla och MAX IV världens mest kraftfulla synkrotronljusanläggning.

Under mars tecknade Vectura hyresavtal med restauratören Pembert & Company om 549 kvm. Pembert & Company är en erfaren och framgångsrik restaurangverksamhet som fokuserar på högkvalitativa råvaror och innovativ matlagning. Restaurangen kommer förse The Loop med prisbelönt mat och bli en naturlig mötesplats i byggnaden.

- Vi ser fram emot att öppna restaurangen i The Loop och utvecklas vidare tillsammans med alla partners i huset. I The Loop kan vi göra flera olika spännande event samt utveckla våra matlagningsaktiviteter och matkoncept. Allt för att sätta guldkant på våra gästers matupplevelse, säger Daniel Pembert, grundare och kreativt ansvarig på Pembert & Company.

Som granne till den nybyggda forskningsanläggningen ESS blir The Loop den självklara mötesplatsen för forskare, startups och etablerade företag. Utöver arbetsplatser, labbytor och möteslokaler erbjuder The Loop co-working ytor. I huset återfinns även Science Village Hall, en ny evenemangssal för både konferenser, konserter och större banketter.

- Science Village Hall i The Loop har stor betydelse för hela Science Village och Lund. Nu när Pembert & Company blir en del av The Loop känns det som att den sista viktiga pusselbiten är på plats. Vi ser nu fram emot att bjuda in till inspirerande evenemang och konferenser med start hösten 2024, där maten är en självklar del av upplevelsen, säger Laila Olsson konferens- och eventansvarig för Science Village Hall.

För att uppfylla Vecturas vision om en kulturell mötesplats blir Science Village Hall en väsentlig del. Lokalen, som kan ta emot upp till 1000 besökare, kommer rymma stora vetenskapliga konferenser, konserter, föreläsningar och stora middagar. Husets konferensrum och samarbetsarea Level Two kommer att drivas av mötes- och samhällsaktören Altitude Meetings. Altitude Meetings driver redan framgångsrika mötesplatser i Stadshallen i Lund och STUDIO Meetingpoint i Malmö.

Genom samarbetet med Vectura kommer Altitude Meetings skapa en miljö som främjar samverkan och innovationer. Tillsammans med Pembert & Company skapas en komplett och stimulerande plats som inte bara främjar samverkan mellan olika företag och institutioner, utan också ger en upplevelse av högsta kvalitet för alla som besöker The Loop.

- Vårt fokus ligger alltid på att skapa en hållbar arbetsplats där människor kan trivas och utvecklas samtidigt som vi främjar samarbeten och innovationer. Med Pembert & Company kommer vi ett steg närmare att skapa en unik mötesplats för science, business and culture, säger Daniel Fex, affärsutvecklare på Vectura.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se