Vectura köper centrum för primärvård Fastigheten Hamnpulsen ligger centralt i Gustavsbergs hamn med utsikt mot Farstaviken.

Vectura köper centrum för primärvård

Transaktion

11 juni 2021

Vectura förvärvar Hamnpulsen, med ett väletablerat centrum för primärvård, hälsa och service i Värmdö kommun.

Säljaren är Greenvard och fastigheten tillträds i juni.

Fastigheten ligger centralt i Gustavsbergs hamn med utsikt mot Farstaviken, omgivet av ett expansivt bostadsområde och ett rikt kulturutbud, med närhet till Gustavsbergs Centrum och Värmdö marknad.

Fastigheten är belägen i direkt anslutning till Stockholmsskärgård med cirka 25 minuter från Stockholms Centralstation med buss och bil.

– Vi delar Värmdö kommuns målbild att vidareutveckla Gustavsbergs hamn till ett ännu mer livskraftigt besöksmål och med en attraktiv miljö för såväl boende som verksamheterna i Hamnpulsen. Vi har en närvaro i Värmdö kommun och vi tycker det är positivt att få möjlighet att stärka vår närvaro och engagemang ytterligare genom Hamnpulsen – en fastighet i ett unikt och vackert läge, säger Joel Ambré, VD på Vectura.

Hamnpulsen som omfattar ett kvarter med 11 400 kvm lokalyta är ett besöksmål för vård, hälsa, sport och restaurangbesök. Fastigheten är nära fullt uthyrd med Gustavsbergs Vårdcentral som största hyresgäst.

Den tidigare bruksorten Gustavsberg har vuxit till ett kulturellt skärgårdscenter och attraherar idag såväl boende, turister, företagare som åretruntgäster. Butiker, hotell, restauranger och caféer har utvecklats längs en modern kajpromenad med ett levande båt- och hamnliv.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se