Vectura fyller på i Forskaren
Bild: Siarhei Thor

Vectura fyller på i Forskaren

Uthyrning

23 november 2022

Fastighetsbolaget Vectura har tecknat hyresavtal med det svenska biomedicinska företaget Atlas Antibodies. Uthyrningen om 1700 kvm blir bolagets nya huvudkontor med framtidens arbets- och labbmiljöer i Forskaren på Hagaplan 1.

I Forskaren kommer svenska Atlas Antibodies bedriva biomedicinsk forskning och utveckling. Företaget startades 2006 i samband med projektet Human Protein Atlas. Ett unikt världsledande försök att skapa en komplett karta över mänskligt proteinuttryck och lokalisering i normala vävnader, cancerformer och cellinjer. Atlas Antibodies nya huvudkontor i Forskaren blir på en yta om 1 700 kvm med både kontors- och labbmiljöer.

I hjärtat av Hagastaden skapar Forskaren en unik mötesplats för näringsliv, akademi och forskning. På entréplan bjuds allmänheten in till Urban Delis nysatsning och Tekniska Museets nya etablering. Tillsammans med husets life science aktörer blir Forskaren destinationen för nya idéer och kunskapsutbyte.

- Det känns riktigt roligt att en världsledande aktör som Atlas Antibodies väljer Forskaren som bas för sitt nya huvudkontor. Atlas Antibodies blir ännu en life science aktör som uppfyller vår vision om byggnaden; att i förlängningen bidra till att rädda liv. Vi är övertygade om att deras närvaro kommer att stärka Forskaren som mötes- och samverkansplats ytterligare tillsammans med andra aktörer i huset, säger Micael Averborg, Affärsutvecklingschef Vectura.

- För Atlas Antibodies är flytten till ett nytt huvudkontor ett viktigt steg i vår progressiva tillväxtstrategi. På Forskaren kan vi dra nytta av nya toppmoderna anläggningar och en stimulerande vetenskaplig miljö – precis som vi kommer att bidra till att göra Forskaren till ett levande och progressivt nav för kommersiell bioteknik och hälsovetenskap, säger koncernchef Nille Klæbel på Atlas Antibodies.

Forskaren beräknas så helt klart under fjärde kvartalet av 2023 och då förväntas de första hyresgästerna flytta in. Atlas Antibodies inflytt sker under andra kvartalet av 2024.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se