Vd lämnar Innerstaden Göteborg

Vd lämnar Innerstaden Göteborg

Personnytt

12 februari 2024

Efter åtta år av dedikerat arbete med att forma, stärka och fördjupa samverkan i Göteborgs innerstad har Lena Dalerup informerat Innerstaden Göteborgs styrelse att hon i augusti 2024 lämnar sitt uppdrag som vd.

- Det har varit åtta intensiva, lärorika och tidvis utmanande men givande år med många konkreta resultat, säger Lena Dalerup.

Innerstaden Göteborg driver ett antal framgångsrika platssamverkansprojekt med fastighetsägare och andra aktörer i stadskärnan; utveckling av Rosenlundskajen, Purple Flag, TIV - Trygghet Inom Vallgraven och inte minst vinterbelysningen med det lysande hjärtat vid Lejontrappan i fokus.

- Jag är stolt över det vi tillsammans, ett gäng fantastiska medarbetare, partners och engagerade medlemmar, har åstadkommit. Det är mötet med våra medlemmar, politiker lokalt och nationellt och samverkansparter hos kommun, organisationer och näringslivet som ger energi, fortsätter Lena.

Stärkt samarbetet mellan näringsliv och Staden

Lena Dalerup har under sina år som verksamhetsansvarig arbetat med att utveckla och stärka samarbetet mellan näringslivet, Göteborgs Stad och andra viktiga aktörer för att skapa en attraktiv och levande innerstad. Hennes ledarskap har präglats av ett brinnande intresse för platsutveckling, att skapa en inkluderande innerstad och ökad gemenskap i föreningen. Allt med övertygelsen att vi kommer längre med samverkan.

- Nu står bolaget stadigt ekonomiskt, organisatoriskt och förtroendemässigt. Innerstaden är den naturliga samverkansplattformen och affärsnätverket för stadskärnans alla aktörer. Samverkan i city har utökats och tillsammans med andra städer har vi lyft stadskärnans frågor till nationell nivå. Innerstaden Göteborg arbetar nu långsiktigt med utvecklingen av Göteborgs hjärta, säger Lena Dalerup.

- Lena har verkligen drivit utvecklingen av vår innerstad på ett mycket uppskattat sätt med otroligt bra resultat, både gällande stadskärnan och organisationen. Hon har omorganiserat lyft organisationen till nästa nivå. Att ersätta henne blir en utmaning men att hitta någon med hennes driv, kompetens och passion är absolut nödvändigt för att bygga vidare på arbetet för innerstaden och för Göteborg som besöksmål för boende och besökare till vår vackra stad. Under mina tre år har väldigt mycket hänt. Den utvecklingen vi har sett hade inte varit på plats utan vår vd Lena Dalerup och hennes bredd vad gäller kompetens och nätverk. Vi från styrelsen, både fastighetsägare och verksamheter i innerstaden önskar Lena det allra bästa för framtiden, säger Daniel Sülla, styrelseordförande Innerstaden Göteborg.

Lena Dalerup går vidare i egen regi som konsult under namnet LeDa samverkan och platsutveckling.

- Nu är det dags för nästa steg, nya perspektiv och ny energi. Jag vill gärna bidra med min enorma kunskap och erfarenhet från alla åren i branschen både i Sverige och i Nederländerna och erfarenheten med BID-liknande platssamverkan. Samverkan i en stadskärna är komplext.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se