Vd hoppar av igen – chefskarusellen fortsätter Foto: Östersundshem

Vd hoppar av igen – chefskarusellen fortsätter

Personnytt

6 maj 2019

På ett drygt år har fastighetsbolaget tappat två fast anställda vd:ar. Nu lämnar även den tillförordnade sin tjänst.

I april förra året sa Daniel Kindberg upp sig från jobbet som vd för Östersundshem. Detta efter att en härva där miljonbelopp lämnat bolaget genom bluffakturor uppdagats.

Han ersattes då för en kort period av den externa styrelseledamoten Christer Sundin som hoppade in som tillförordnad vd.

Sexistisk jargong

I augusti förra året hittades en mer permanent lösning då Johannes Merbom klev in som fastanställd vd för bolaget.

Hans tid blev dock kort. Bara tre månader senare menade personalen att Merbom, bland annat, hade en sexistisk jargong och en nedlåtande kvinnosyn. En internutredning startades och Merbom valde att lämna vd-posten.

Återigen klev Christer Sundin in som tillförordnad vd och har verkat som detta fram tills i dag då han beslutat sig för att lämna posten på egen begäran.

Tillfällig lösning

Nu har styrelsen utsett Peter Cederwall som ny tillförordnad vd tills dess att en permanent person tillträder tjänsten. 

Peter är en välkänd företagsledare i Jämtland, och han kommer närmast från rollen som konsult, delägare och styrelseordförande i Oktopal AB, vilka är specialiserade på konsulttjänster till privata och offentliga fastighetsägare.

Christer Sundin ansvarar även fortsättningsvis för de rättsprocesser som pågår gentemot tidigare ledning i Östersundshem.

Av Jesper Lögdahl

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se