Vasakronan köper från Skanska Foto: Skanska

Vasakronan köper från Skanska

Transaktion

11 november 2019

Nu är det klart att Skanska har sålt kontorsfastigheten i Malmö till Vasakronan för 430 miljoner kronor. 

I samband med förvärvet avyttrar Vasakronan byggrätten Hyllie Connect till Skanska för 85 mkr.

På Universitetsholmen, utmed Norra Neptunigatan, i nära anslutning till Vasakronans fastighet Bassängkajen och med fyra minuters promenad till Malmö Centralstation ligger kontorsfastigheten Aura. Fastigheten är uppförd 2019 av Skanska och omfattar 6 700 kvadratmeter uthyrningsbar area varav knappt 5 700 kvadratmeter kontor. Uthyrningsgraden är hög och bland hyresgästerna märks bl. a. Grant Thornton, Lindab och Trägårdh Advokatbyrå.

De senaste åren har Vasakronan lämnat Lund och därmed avyttrat fastigheter i regionen för cirka 2 mdkr. Med köpet av Aura stärker bolaget den befintliga portföljen i Malmö i ett område med en positiv utveckling. Kontor och bostäder uppförs och gator och allmänna platser rustas.

- Hyresutvecklingen för moderna kontorsfastigheter är uppåtgående i Malmö. Aura är en attraktiv produkt med lokaler som efterfrågas på marknaden. Med förvärvet förstärker vi vår närvaro på Universitetsholmen, ett område som förväntas fortsätta ha en positiv utveckling, säger Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

Byggnaden kommer att miljöcertifieras enligt LEED Platina och Vasakronan tillträder den 2 december 2019.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se