Vasakronan hyr ut i Solna strand
Bild: Gustav Kaiser

Vasakronan hyr ut i Solna strand

Uthyrning

4 december 2023

Vasakronan har tecknat hyresavtal med tre aktörer som under hösten etablerar sig i Solna strand. Fenix Outdoor hyr cirka 2 200 kvadratmeter, Concentrix + Webhelp ungefär 1100 kvadratmeter och Nordiska brand 400 kvadratmeter.

Beläget vid Bällstaviken i Solna, 9 minuter med blå linje från Stockholms centralstation, ligger Solna strand och Vasakronans fastighet Nöten 5. Fastigheten och området har under de senaste åren genomgått en omfattande omvandling och idag är Solna strand ett område med många kvaliteter. I dagsläget jobbar cirka 10 000 människor i området och i kvarteren runtomkring finns ett 20-tal restauranger.

- Numera är Solna strand ett modernt kontorsområde med väldigt fina lokaler och direkt närhet till både vatten och grönska. Hyresgästerna har aldrig mer än 200 meter till tunnelbanestationen oavsett var i området de har sitt kontor. Och - föredrar man båt, pendel, tvärbana eller buss så finns det tillgång till det också, säger Anna Nordin, chef Stockholm

UHR, SCB, Trafikverket, Söderberg & Partners samt COWI är några av de hyresgäster som sedan tidigare finns hos Vasakronan i området. Nu står det klart att ytterligare tre väljer Solna strand för sina verksamheter.

- Intresset ökar för den här typen av moderna lokaler i riktigt bra kommunikationslägen i närförort. Det märks på det faktum att Solna strand har attraherat flera starka varumärken det senaste kvartalet, säger Anna Nordin, chef Stockholm.

Först på plats i de nya kontoren är Concentrix + Webhelp och Nordiska Brand som flyttar in strax före årsskiftet. Till sommaren 2024 får de sällskap av Fenix Outdoor.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se