Vasakronan hyr ut 1900 kvadratmeter i Stockholm city

Vasakronan hyr ut 1900 kvadratmeter i Stockholm city

Uthyrning

5 april 2022

I Sergelstan i Stockholm city pågår omvandlingen av Sergelgatan. Den första delen av projektet avslutas i dagarna och nu är det klart att Business Wellness Group hyr hela den kontorsyta som löper längs plan 1, en våning upp från Sergelgatan, i Hötorgshus 1 och 2

Med Konserthuset, Filmstaden Sergel, Hötorgshallen och designhotellet Haymarket i ena änden – och Stadsteatern Kulturhuset i andra änden, har Sergelgatan en fin inramning. Efter en period av ombyggnation är Sergelgatan i sin slutfas och nya verksamheter har redan flyttat in eller är på väg att göra det. 

Andelen restauranglokaler i gatuplan har blivit fler, och lokaler har anpassats för olika typer av upplevelsekoncept. Före detta butikslokaler på plan 1 i Hötorgshusen har byggts om till kontorslokaler med panoramafönster mot Sergelgatan. Torget mellan hus 1 och 2 glasas in och entréer via Sveavägen, Sergelgatan och Mäster Samuelsgatan ger företag nya möjligheter att välkomna sina besökare.

I den andra etappen totalrenoveras även Hötorgshus 2. Huset är tomställt, fasader byts ut och alla kontor renoveras. När huset står färdigt 2023 bjuder det på 22 våningar förstklassiga kontor i ett av huvudstadens mest attraktiva lägen. Samtliga kontor färdigställs som nyckelfärdiga.     

- Utvecklingen av Sergelgatan är en pusselbit i den större omdaningen av Sergelstan där även vår fastighet Sergelhusen ligger. 3 000 människor har sin arbetsplats i Hötorgsskraporna och hundratusentals människor passerade Sergelgatan varje vecka redan före renoveringen. Det är för alla dessa som vi väcker nytt liv i området, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling.

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se