Vasakronan hyr ut 1 900 kvadratmeter i Malmö Atea hyr två plan om totalt 1 900 kvadratmeter i Vasakronans nybyggda Priorn i centrala Malmö. Därmed är fastigheten i princip fullt uthyrd.

Vasakronan hyr ut 1 900 kvadratmeter i Malmö

Uthyrning

29 september 2021

It-företaget Atea hyr två plan i Vasakronans nybyggda Priorn i centrala Malmö. Med förhyrningen är fastigheten i princip fullt uthyrd.

Mitt i staden, med omedelbar närhet till Triangelns tågstation och köpcentrum och med både Pildammsparken, Malmö Opera samt Malmö Konsthall som grannar, ligger fastigheten Priorn (Abbedissan 2).

Fastigheten stod klar 2020 och omfattar 13 000 kvadratmeter fördelat på sju våningar kontor, butikslokaler och garage samt takterrass.

Här hyr sedan tidigare bland andra COWI, Region Skåne, RWE Renewables Sweden AB, Geshdo och arkitektbyrån

När Atea, som idag har sitt kontor i samma område, flyttar in under första kvartalet 2022 blir Priorn hemvist för ytterligare 200 personer.

Atea hyr två plan om sammantaget 1 900 kvadratmeter.

 

– Det är en god efterfrågan på den här typen av produkter i Malmö. Läget är svårslaget och lokalerna väl anpassade för att möta våra kunders behov. Fastigheten håller dessutom miljömässigt väldigt hög standard och är certifierad enligt LEED Platina, det bidrar starkt till attraktiviteten, säger Anna Stenkil, regionchef Malmö.

Priorn är ett bidrag på vägen till klimatneutralt byggande i staden och belönades nyligen med Malmö stads miljöbyggpris Gröna Lansen. I sin motivering lyfte juryn särskilt fastighetens klimatsmarta energilösning men även takträdgården, Sinnenas trädgård, på toppen av Region Skånes minnesklinik.

Fastigheten är försedd med en geonergianläggning som producerar både värme och kyla lokalt. En lösning som inte bara försörjer Priorn utan även grannfastigheten.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se