Vasakronan gör ytterligare storuthyrning Foto: Vasakronan

Vasakronan gör ytterligare storuthyrning

Uthyrning

7 mars 2019

Naturvårdsverket lämnar lokalerna och nu tar bankjätten över samtliga lokaler som myndigheten lämnar. 

Uthyrningen görs till Handelsbanken som nu kommer hyra 12 600 kvadratmeter i fastigheten Tre Vapen på Östermalm i Stockholm.

Ett stenkast från Garnisonen, Karlaplans T-banestation och med omedelbar närhet till Gärdets grönområden ligger fastigheten Tre Vapen. Fastigheten uppfördes ursprungligen för att husera Konstfack och invigdes 1959.

2004 flyttade Konstfack till Vasakronans fastighet på Telefonplan. I samband med detta konverterades Tre Vapen till Campus Gärdet - ett öppet och utåtriktat kontors- och högskolecampus med cirka 1 300 arbetsplatser, restauranger och utställningsytor. SIDA och Naturvårdsverket har länge varit de största hyresgästerna.

- Den starka hyresutvecklingen i Stockholms absoluta city har lett till en ökad efterfrågan på bra lokaler i övriga innerstadsområden, som Östermalm. Nyligen tecknade vi till exempel kontrakt med Happy Socks om 2 300 kvadratmeter i Garnisonen och vi för även dialoger med befintliga kunder om både utökningar och förlängningar i samma fastighet, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se