Varis och Pelldén förvärvar i Lerum Fastigheterna är belägna i Stenkullens industriområde, alldeles intill E20.

Varis och Pelldén förvärvar i Lerum

Transaktion

4 maj 2021

Varis Förvaltning AB och Pelldén Fastighet AB förvärvar en fastighetsportfölj i området Stenkullen i Lerum.

Portföljen består av fyra fastigheter varav en är obebyggd med byggrätt. Transaktionen har gjorts i bolagsform och det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 17,7 miljoner kronor.

De bebyggda fastigheterna är fullt uthyrda och har en uthyrningsbar area om totalt cirka 3 255 kvadratmeter med Bullerbekämparen AB och Ahlsell som hyresgäster.  Den obebyggda tomtens byggrätt  är på 3 500 kvadrartmeter.

Fastigheterna är belägna i Stenkullens industriområde, alldeles intill E20.

Köparna planerar att utveckla den obebyggda fastigheten med nya verksamheter.  

– Vi har stor vana att utveckla denna typ av områden och ser potential i Stenkullens placering för att vidareutveckla, säger Vesa Varis, Varis Förvaltning.

– Vi är väldigt glada för att ha fått säljarens förtroende att vara dennes rådgivare i säljprocessen och önskar de nya ägarna lycka till med den fortsatta förvaltningen, säger Bengt-Åke Harrysson, Kommersiella Fastigheter i samarbete med Swedbank och fortsätter:

– Stenkullen är ett spännande område med ett bra läge intill E20, endast 15 minuter till Göteborg och vi tror att Lerum och Stenkullen kommer att fortsätta utvecklas i positiv riktning.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se