Urban Escape slår upp portarna
Kristina Menyes, Daniella Waldfogel, Mats Hederos, Henriette Johansson, Niklas Haglund. Foto: Peter Frantzell

Urban Escape slår upp portarna

Stadsutveckling

5 april 2019

Urban Escapes nya hus i korsningen Regeringsgatan/Hamngatan har gått från idé till verklighet och fylls nu av hyresgäster som WeWork, EQT och Netlight.

Med det nya huset öppnas portarna till kvarteret och höjer pulsen i city. Kvarteret står fullt uthyrt och en otrygg och bortglömd del av staden har därmed förvandlats till en vibrerande plats full av liv, handel och arbete, redo att möta framtiden.

Ambitionen med Urban Escape har varit att skapa ett levande citykvarter som genom oväntade kombinationer och aktörer höjer Stockholm citys puls.

Det nya huset har utgjort det största arbetet i omvandlingen av kvarteret och varit av stor betydelse för att länka samman Urban Escape-kvarteret till en helhet. Kvarterets alla kontorsytor står dessutom uthyrda vilket gör att kvarteret till fullo kan bidra till stadens utveckling.

– Det har tagit åtta år att nå hit. Vi är mycket glada över att kunna presentera ett helt nytt hus och ett helt nytt kvarter i hjärtat av Stockholm. Urban Escape är vårt sätt att ge något tillbaka till en stad som vi älskar. En stad som hela tiden måste vara i rörelse, förnyas och vitaliseras. Jag känner mig förväntansfull, för det här är bara början, säger Mats Hederos, VD på AMF Fastigheter.

Stockholms Handelskammare har varit med på resan och stöttat idéerna och visionerna för platsen och projektet.

– Urban Escape har varit en viktig del i att förnya Stockholms innerstad. Mitt i stadens hjärta har man här lyckats göra en av Stockholms mest bortglömda platser till en framsida att vara stolt över. Det är fantastiskt att se hur mötesplatsen Urban Escape har blivit en magnet för både folkliv och näringsliv, säger Daniella Waldfogel näringspolitisk chef på Stockholms Handelskammare.

I kvarteret ryms sedan tidigare Gallerian, hotellen At Six och Hobo - och inte minst Stockholm under Stjärnorna med panoramautsikt över Stockholm. Det är inte bara restauranger, hotell och handel som utgör kvarteret, här finns också flera stora företag. Den kontrastrika mixen av kreativitet, innovation och utveckling gör kvarteret till en plats för besökare att återkomma till.

– Jag är väldigt stolt över att kvarteret Urban Escape nu öppnar upp och lever upp till vår vision för platsen! Vi är många som jobbat med det här och det känns helt fantastiskt att vi tillsammans lyckats förverkliga ambitionen för kvarteret. Det här är verkligen en plats människor och företag kommer att tycka om att vistas på, säger Niklas Haglund, projektchef på AMF Fastigheter.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se