Uppsala nominerad till årets tillväxtkommun

Uppsala nominerad till årets tillväxtkommun

Fastighetsgalan

19 november 2020

Nomineringen till Årets Tillväxtkommun är i full gång och vi kan nu presentera Uppsala som en av de nominerade kommunerna.

Just nu pågår det en mängd stora utvecklingsprojekt runt om i Sverige. Och vissa av landets kommuner har lyckats mer än andra.

Årets Tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som nödvändigtvis inte haft den starkaste ekonomiska tillväxten eller högst inflyttning utan även arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

Erik Pelling Kommunstyrelsens ordförande om nomineringen

Hur känns det att vara en av de nominerade? 

­- Vi är självklart väldigt stolta och glada över att Uppsalas stora satsningar på en hållbar och långsiktig stadsutveckling blir uppmärksammade, säger Erik Pelling, kommunstyrelsens ordförande (S).

Varför tror ni att ni är en av de nominerade kommunerna?

- Vi har utmanat oss själva, tillsammans med näringslivet och våra båda universitet, för att hitta nytänkande lösningar på utmaningarna i en extremt starkt växande stad. Det gäller allt från innovativ dagvattenhantering och testbäddar för elförsörjning till satsningar på hållbara kommunikationer och sunda bostäder. Om befolkningsökningen fortsätter i samma snabba takt som de senaste åren kommer vi att år 2050 vara 380 000 invånare.

Hur ser ni på året som varit?

­- Pandemin är och har varit en enorm utmaning för hela samhället. Men vi ser också att Uppsalas näringsliv är väldigt starkt på att ställa om och tänka nytt. Vi har rekord i både nyföretagande och nya studenter i år, det bådar gott för framtiden och alla nya Uppsalabor. Vi vill att både människor, företag och idéer ska växa med Uppsala.

 

Röstningen är nu öppen, lägg din röst på Fastighetsgalan.se

 

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se