Uppsala kan blir Årets Tillväxtkommun på Fastighetsgalan Charlotte Skott, Näringslivsdirektör och Mats Norrbom, Stadsbyggnadsdirektör, Uppsala kommun. Foto: Uppsala kommun

Uppsala kan blir Årets Tillväxtkommun på Fastighetsgalan

Fastighetsgalan

22 oktober 2019

Nomineringen till Årets Tillväxtkommun är i full gång och vi kan nu presentera Uppsala som en av de nominerade kommunerna.

Just nu pågår det en mängd stora utvecklingsprojekt runt om i Sverige. Och vissa av landets kommuner har lyckats mer än andra.

Årets Tillväxtkommun är ett rikstäckande pris som går till en kommun som nödvändigtvis inte haft den starkaste ekonomiska tillväxten eller högst inflyttning utan även arbetat hårt för att locka till sig nya byggprojekt inom både bostads- och den kommersiella sektorn. Pristagaren har också arbetat intensivt med utvecklingen av stadens stads- och infrastrukturprojekt.

Vi kan nu presentera Uppsala kommun som en av de nominerade kommunerna.

– Att vara nominerade känns hedrande och som ett gott betyg till vår samverkan mellan kommun och vårt näringsliv, och självklart väldigt roligt förstås att vara nominerad och uppmärksammad för vårt jobb. Vi har ju det senaste året blivit tilldelade en del priser som till exempel årets globala klimatstad, årets kommun, årets cykelstad. Den här nomineringen känns extra rolig eftersom den kommer från engagerade läsare, säger Mats Norrbom, Stadsbyggnadsdirektör och Charlotte Skott, Näringslivsdirektör.

– Vi är en stad som växer snabbt och lockar många nya invånare och företag. De kommande åren gör vi en stor satsning med helt nya stadsdelar, nya verksamhetslokaler för olika sorters arbetstillfällen, ny kollektivtrafiklösning, fler järnvägsspår och ny tågstation med mycket mer, samtidigt som Uppsala växer och utvecklas i alla noder. Och när vi nu har chansen att bygga så mycket nytt från grunden vill vi ta till vara på den möjligheten genom att inkludera ny teknik, innovation, olika mål med koppling ekonomiskt, socialt och ekologiskt i all stadsutveckling. Därför hoppas och tror vi att det är vårt arbete med hållbar tillväxt och vår nära samverkan med näringslivet och så många lokala aktörer som möjligt som gör att vi uppmärksammas för vårt gemensamma framgångsrika arbete, fortsätter de.

Priset för Årets Tillväxtkommun delas ut på Fastighetsgalan på Berns den 29 januari 2020. Det är World in Propertys läsare som nominerar en kommun som de tyder sticker ut lite extra. Vinnaren koras sedan av en jury som består av vd från Business Region Göteborg och Business Region Stockholm.

Att vinna priset skulle betyda mycket för kommunen.

– Att vi som stad och kommun blir uppmärksammade för det ambitiösa och gedigna arbete som görs är både roligt och hedrande. Men vi bygger och utvecklar inte en stad och kommun ensamma – det här priset går inte till oss i kommunen utan till det lokala näringslivet, andra samhällsaktörer och inte minst alla Uppsalabor. Viktigt är att tänka på att när vi bygger stad och kommun bygger vi både det hårda det vill säga husen och bostäderna, men också livet mellan husen och upplevelserna. Uppsala ska vara bra för alla de som bor, verkar och besöker oss.

World in Property kommer löpande att presentera de nominerade bolagen men det finns fortfarande tid kvar att skicka in din nominering på Fastighetsgalan.se, senast den 31/10 vill vi ha ditt förslag.

Fastighetsgalan äger rum på Berns Salonger den 29 januari 2020. Säkra din biljett här.

Av Pernilla Gilbert

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se