United Spaces växlar upp – över 500 kontor

United Spaces växlar upp – över 500 kontor

Uthyrning

30 januari 2020

United Spaces expanderar kraftigt i centrala Stockholm genom att etablera cirka 550 kontorsplatser på en yta om ca 4 100 kvm

Allt sker i Castellums fastighet på Torsgatan 22–30, ett stenkast från T-centralen. Inflyttning sker under hösten 2020.

Byggnaden som United Spaces flyttar in i och som ägs av Castellum är det historiska landmärket som i folkmun ofta kallas för Stockholm Vatten och som tidigare inrymde huvudkontor för Stockholm Gasverk samt Stockholm Vatten.

– Det här är en viktig milstolpe för United Spaces då vi etablerar vår andra coworking-arena i centrala Stockholm och ökar vår yta med över 60 procent. Vi får dagligen förfrågningar om medlemskap från företag som vi dessvärre inte haft möjlighet att erbjuda plats då vi har full beläggning i Stockholm i dagsläget. Den nya arenan på Torsgatan ger United Spaces möjlighet till att växa och erbjuda ännu flera företag ett nytt hem. Därtill känns det extra roligt att få flytta in i en fastighet som andas historia och har en fantastisk interiör, säger Yvonne Sörensen Björud, vd United Spaces.

Kontorsytan som består av tre plan innehållande omkring 550 kontorsplatser och 28 mötesrum kommer att ritas av den välrenommerade arkitekt- och designbyrån Specific Generic. Målet är att kombinera de K-märkta lokalerna som ursprungligen ritats av den kända arkitekten Ferdinand Boberg med en interiör som blir ett möte mellan historia och framtid. Inflyttning beräknas till september 2020.

– Vi är väldigt glada att få hälsa vårt dotterbolag United Spaces välkomna som hyresgäst. Castellum äger flera byggnader i området och har som ambition att tillsammans med Stockholms Stad och andra fastighetsägare skapa ett levande område runtomkring Torsgatan, säger Martin Bjöörn, region-vd Stockholm-Norr på Castellum.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se