United Spaces storsatsar med Castellum som storkund
– Vi tror på coworking, och vi tror på det flexibla arbetssättet som en del av framtida lösningarna och vi äger därför United Spaces – så nu ska vi leva som vi lär, säger Henrik Saxborn, VD på Castellum som tar plats hos United Spaces.

United Spaces storsatsar med Castellum som storkund

Ekonomi

27 maj 2021

United Spaces storsatsar i Göteborg med två anläggningar på bägge sidor älven. Bolagets ägare Castellum tar plats i ena anläggningen.

Coworkingbolaget United Spaces expanderar kraftfullt och satsar nu i Göteborg med två stora anläggningar – en på var sida om älven.

– Självklart ska vi finnas på plats när Göteborg kavlar upp ärmarna för ny business. Landets andra stad kokar av entreprenörsskap med stor efterfrågan på flexibla arbetsplatser för både enskilda och företag”, säger Yvonne Sörensen Björud, VD för United Spaces.

Satsningen i Göteborg innebär att anläggningen på Östra Hamngatan 16 mer än fördubblas i storlek, samtidigt som en helt ny öppnar på Lindholmen i september.

Totalt beräknas de båda arenorna kunna husera 1 000 personer i olika slags skräddarsydda medlemslösningar – från lounge i flera storlekar till avskilt private office.

Spikrakt uppåt

Med verksamhet sedan 1999 är United Spaces både pionjären och nestorn i den svenska coworkingbranschen. 2019 köptes bolaget av Castellum för att möta den växande efterfrågan på större flexibilitet, tjänster och service kopplade till kontorslivet.

Under det gångna pandemiåret har trenden gått spikrakt uppåt, vilket tydligt framgår av Castellums färska undersökning Framtidens arbetsliv där två av tre kontorsarbetare kan tänka sig att arbeta eller arbeta delvis på ett coworking-kontor.

– Kärnan i coworking är att det ska vara kul att gå till jobbet. Våra arbetsplatser är mer av mötesplatser. Traditionella kontorslösningar med långa avtal och komplicerade kontrakt får tuffare konkurrens och pandemin skyndar på utvecklingen. Även stora bolag börjar se fördelarna med coworking, konstaterar Yvonne Sörensen Björud.

Castellum tar plats i anläggningarna

Faktum är Castellum själva går över till coworking. Både bolagets huvudkontor och regionkontor Väst tar plats som medlemmar i United Spaces när stora delar av Östra Hamngatan 16 byggs om för coworking.

– Vi tror på coworking, och vi tror på det flexibla arbetssättet som en del av framtida lösningarna och vi äger därför United Spaces – så nu ska vi leva som vi lär. Flexibla kontor med mer service, roligare umgänge, mer kreativitet – helt enkelt en attraktiv arbetsplats och en nyckel för att attrahera rätt medarbetare i framtiden, säger Henrik Saxborn, VD på Castellum.

Faktaruta

Unites Speces statsning i Göteborg

United Spaces på Östra Hamngatan växer från dagens 2 423 kvm till 5 952 kvm. 

Castellum AB och Castellum Väst hyr 1 700 kvm i den topprenoverade anläggningen som invigs 1 juni. 

I september öppnar United Spaces i Uni3 på Lindholmen med 2 100 kvm, som under Q1 2022 följs av ytterligare 2 000 kvm.

Inredningsarkitekter för Östra Hamngatan är Refine, och anläggningen på Lindholmen designas av Specific Generic.

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se