Ulvaeus säljer Alm-aktier för 625 miljoner – Mitt förtroende för Joakim Alm och ALM Equity är orubbat, vilket visas av att jag ligger kvar med en stor aktiepost, säger Björn Ulvaeus. (Foto: Ivan da Silva)

Ulvaeus säljer Alm-aktier för 625 miljoner

Ekonomi

23 april 2021

Björn Ulvaeus säljer aktier i Alm Equity för 625 miljoner kronor. Pengarna ska han använda för att rädda pandemi-drabbade verksamheter i nöjesbranschen.

Aeternum Capital, ODIN Fonder och Alcur Fonder har tillsammans med en liten grupp av family offices samt privata investerare förvärvat aktier till ett värde av cirka 625 miljoner kronor i ALM Equity.

Säljare av posten är Björn Ulveus genom sitt bolag Kopparnäset AB som efter transaktionen kommer kvarstå som långsiktig ägare med en aktiepost om 200 000 aktier, motsvarande cirka 1,8 procent röstandelar.

– Vi som är verksamma i “live Entertainment”-industrin skyfflar just nu ner pengar i svarta hål på grund av pandemin. Jag är extremt involverad i nöjesbranschen både i Sverige och utomlands och jag har en orubblig tro på att vi ska komma i gång igen. De här pengarna ska användas till att hålla ut, släcka bränder och till investeringar i anläggningar och projekt. Mitt förtroende för Joakim Alm och ALM Equity är orubbat, vilket visas av att jag ligger kvar med en stor aktiepost, säger Björn Ulvaeus.

Vegard Søraunet, som är Investment Director i det nystartade Aeternum Capital är mycket positiv till den resa som Joakim Alm och Alm Equity har gjort de sista 15 åren:

– Vi ser också positivt på de fortsatta möjligheterna både i Stockholm och andre storstäder på sikt. Vi ser stora dolda värden i Alm Equity och vill vara en långsiktig och aktiv ägare som stöttar bolaget på resan videre. 

ODIN fokuserar på långsiktiga investeringar i högkvalitativa bolag med en stark bolagskultur.

– Utifrån ODIN-modellen så är det tydligt att ALM Equity har haft en stark historisk prestation. Den nuvarande positionen och kreativiteten som kontinuerligt utvecklar bolaget skapar goda förutsättningar för framtida värdeskapande. En väldigt disciplinerad kapitalallokering och en fantastisk entreprenör i Joakim Alm är något vi gärna är med och stöttar på lång sikt. Vi är därför mycket glada över att få möjligheten att ta del av det framtida värdeskapandet genom våra investeringar via ODIN Fastighet och ODIN Small Cap, meddelar bolaget.

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se