Tyska jätten köper för 400 mkr av Fabege och SHH
Patriza köper bostäder för 400 miljoner i Kista. Det tyska bolaget visar fortsatt intresse för hyresfastigheter med en kassa på 120 miljarder för inköp i segmentet.

Tyska jätten köper för 400 mkr av Fabege och SHH

Transaktion

1 april 2021

Globala jätten Patrizia fortsätter att satsa i Sverige. Nu har det tyska bolaget köpt bostäder för 400 miljoner kronor i Kista av Fabege och SHH.

Investeringen görs via öppna investeringsfonden Patrizia PanEuropean Property Limited Partneship, som företaget beskriver som sitt ”flaggskepp”.

Patrizia har nu förvaltade tillgångar i Norden för över 17 miljarder kronor.

Den bostadsfastighet man nu förvärvat ligger i Kista, norr om Stockholm. Säljare är JV-bolaget Selfoss Invest som ägs av Fabage och SHH.

Fastigheten omfattar 6 700 kvadratmeter och består av 130 moderna hyreslägenheter och fyra kommersiella enheter på bottenvåningen. Byggnaden stod färdig i februari 2021.

Förutom den nu sålda fastigheten har Selfoss uppfört ytterligare två bostadsfastigheter i området. De har sålts som bostadsrätter.

Fortsatt satsning på svenska bostäder

– Kista är en spännande och dynamisk förort till Stockholm, och betraktas som ”Europas Silicion Valley”. Det bidrar till vår övertygelse i detta förvärv, säger Jörg Laue, chef nordiska transaktioner, Patrizia.

Han konstaterar att den svenska bostadsmarknaden ligger fast i Patrizias investeringsplaner på grund av sin defensiva och stabila inkomstprofil.

Sedan starten har Patrizia varit aktivt inom segmentet bostäder. Företaget har för närvarande medel och mandat på över 120 miljarder kronor inom bostadssegmentet. Och intresset för Sverige och Norden är alltså fortsatt stort.

"Fint kvitto framgångsrikt samarbete"

– Färdigställandet av Selfoss och försäljningen av etapp tre till Patrizia är ett fint kvitto på det framgångsrika samarbetet mellan SHH och Fabege. Vi är väldigt stolta över att ha drivit detta projekt, som nu utgör ett levande bostadskvarter med totalt nära 280 nya hem i ett växande Kista. Under projektet har SHH påvisat sin genomförandekraft som samhällsutvecklare och samarbetspartner. Nu framåt och letar aktivt efter nya projekt och fastigheter, både för utveckling och långsiktig förvaltning, säger Fredrik Alvarsson, VD på SHH Bostad.

Av Jörgen Hallström

 

 

 

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se