Tung aktör flyttar in i GoCo Clinic

Tung aktör flyttar in i GoCo Clinic

Uthyrning

30 juni 2022

En av Sveriges ledande radiologileverantör, Evidia, väljer GoCo Clinic för sin nya Göteborgsenhet

 

Våren 2023 färdigställs GoCo Clinic. Ett 8 000 kvm stort center för vård och forskning i GoCo Health Innovation. Nu står det klart att Evidia väljer GoCo Clinic som sin nya bas för Göteborg - detta i takt med att bolaget växer både internationellt och regionalt med sin verksamhet för radiologiska undersökningar.

Evidia är en del av en internationell radiologigrupp som finns både i Sverige, Norge Tyskland och Baltikum. Varje år utför Evidia Sverige AB runt en halv miljon radiologiska undersökningar med magnetkamera, datortomografi, konventionell röntgen, mammografi, ultraljud samt bentäthetsmätning. På den svenska marknaden bedriver Evidia främst verksamhet på uppdrag av regioner och sjukhus men vänder sig även mot privatsidan. Till våren 2023 tar enheten i Göteborg plats i GoCo Clinic.

- Hela satsningen som görs med GoCo Health Innovation City känns både spännande, innovativ och helt rätt för oss. Flera av våra samarbetspartners har valt att etablera sig på området och vi ser flera möjligheter med att bli en del av sammanhanget. Patientfokus är kärnan i hela vår verksamhet och vi ser nu fram emot att få erbjuda en ny välkomnande miljö med både hög teknisk standard, generösa öppettider och inte minst ett professionellt och tryggt omhändertagande, säger Christer Ström, verksamhetsansvarig Göteborgsregionen. 

GoCo Clinic är ritat av White Arkitekter och blir när byggnaden står klar ett viktigt inslag i det totala life science-klustret som nu håller på att formas. 100 000 kvm skall fram till år 2025 stå klart med flertalet satsningar och initiativ som ska driva svensk hälsoinnovation in i framtiden. Att få hit olika typer av utförandevård blir betydande för alla aktörer på plats menar Jonas Obert, affärsutvecklare på GoCo Health Innovation City.

 - Tanken om samverkan löper som en röd tråd i allt vi gör här. Oavsett om det handlar om att bana väg för möjliga utbyte mellan våra hyresgäster eller att samarbeta med akademi och samhället i stort. Med Evidia kommer vi få in en otroligt viktig verksamhet som både kommer kunna stödja forskningen, bistå andra vårdaktörer med värdefull kompetens och inte att förglömma - tillföra en ovärderlig service till patienterna, säger Jonas Obert, affärsutvecklare på GoCo Health Innovation City.

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se