Tufft beslut – vice vd lämnar Kungsleden
Anders Kvist. Foto: Kungsleden

Tufft beslut – vice vd lämnar Kungsleden

Personnytt

23 februari 2018

Nu kliver Anders Kvist av fastighetsjätten: – Det har inte varit ett enkelt beslut, säger han.

 

Anders Kvist har beslutat att efter nästan sex år på Kungsleden AB lämna sin tjänst som cfo och vice vd för att efter sommaren tillträda en anställning på Finansinspektionen som senior rådgivare till Generaldirektören.

– Att lämna Kungsleden har inte varit ett enkelt beslut. Det har varit mycket givande att under nästan sex år jobba med Biljana Pehrsson och övriga kollegor i transformationen av Kungsleden. Bolaget har nu en attraktiv fastighetsportfölj och en solid balansräkning. Jag är övertygad om att Kungsledens strategi är rätt och att bolaget har alla förutsättningar att uppnå goda resultat. Mitt motiv för att lämna Kungsleden handlar om en personlig önskan att med mina finansmarknadserfarenheter bidra till ett bättre och stabilare finansiellt system i Sverige, säger Anders Kvist i en kommentar.

Anders Kvist fortsätter som i sina två roller över bokslutet för det andra kvartalet 2018 innan han slutar. Och han kommer vara saknad menar bolagets vd Biljana Pehrsson.

– Anders Kvist har spelat en avgörande roll i Kungsledens omvandling under de senaste sex åren. Det är mycket tråkigt för oss att Anders lämnar men han har byggt upp en stark ekonomi- och finansfunktion som nu står redo att ta över. Kungsledens styrelse och jag vill tacka Anders för hans mycket förtjänstfulla insatser och önska honom all lycka när han går över till Finansinspektionen, säger hon.

Av Redaktionen

World in Property

World in Property
redaktionen@worldinproperty.se