Trots storförlust – höjer utdelning på preffen Patrik Mellgren, vd, Tobin. Foto: Tobin

Trots storförlust – höjer utdelning på preffen

Ekonomi

14 februari 2019

Det blev en storförlust för Tobin i rapporten. Trots det höjer bolaget nu utdelningen på preffen från 11,50 kronor till 15,50 kronor.

Tidigare i veckan kom Tobins rapport för 2018. Det var minussiffror över hela linjen där bland annat rörelseresultatet uppgick till -26,8 miljoner motsvarande 2017-års siffror som låg på 53,7 miljoner.

Resultatet efter skatt låg också på minus. Där sjönk det från föregående års 28 miljoner till förra årets -55,5 miljoner.

Resultatet per aktie uppgick till –2,23 kronor och under 2017 var den siffran på 1,16.

– Som CFO är man ju aldrig nöjd med dåliga siffror och det är inga siffror som jag jublar över förstås, men det är vad det är. Det som är bra är att vi har kontroll på kostnadssidan. Där prickar vi in de tal som vi har prognostiserat sedan långt tillbaka. Det som stökar till det är framförallt dels stora nedskrivningar som vi gör på fastigheter i Uppsala och sedan är det kostnader som vi inte bedömer kommer att resultera i fortsatt projekt. Det handlar om sammanlagt 90 miljoner kronor som bara hänger i hop med rena nedskrivningar, sa bolagets CFO Per Alnefedlt till Realtid i samband med rapportsläppet.

I samband med detta beslutade styrelsen att ge utdelning på preffen, men icke de övriga aktierna och den första indikationen skulle den utdelningen ges med 11,50 per preferensaktie.

I går kom ett nytt pressmeddelande där styrelsen meddelade att utdelningsbeloppet var felaktigt. Då ändrade de belopppet till 15,50 kronor per preferensaktie.

World in Property har utan framgång sökt Tobins vd Patrik Mellgren till för en kommentar till den höga utdelningen på preferensaktien.

Av Jesper Lögdahl

 

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se