Trianon redo för fastighetsaffär med Svedala kommun

Trianon redo för fastighetsaffär med Svedala kommun

Transaktion

13 oktober 2020

Kommunen i Svedala föreslår att kommunfullmäktige ska ge Svedalahem och Svedala Exploaterings i uppdrag att sälja 200 lägenheter till Trianon.

Ffastigheten Folkets hus är en del i försäljningen samt att kommunen vill avyttra en obebyggd tomt vid Norra Segestrand i Svedala. Trianon står redo för förhandlingar efter beslut i kommunfullmäktige 28 oktober.

Trianon, vars strategi är att äga, förvalta, utveckla samt bygga både bostäder och kommersiella lokaler i Malmö med omnejd, fortsätter nu diskussionerna med Svedala kommun samt Bostads AB Fastigheter och Svedala Exploaterings AB.

- Vi är redo att ta en aktiv roll i samhällsutvecklingen med en nära förvaltning i Svedala. Vi är långsiktiga och har varit fastighetsägare i Svedala sedan 2005, om än i mindre omfattning, säger Olof Andersson, VD på Trianon.

- Vi har valt att ha en dialog med Trianon, som är en välkänd aktör med goda referenser, som kan hjälpa oss att växa på ett hållbart och planerat sätt. Vi har stort förtroende för Trianon som kommer att ta bosocialt ansvar och är villiga att investera i nya bostäder i kommunen, säger Linda Allansson Wester.

Av Redaktionen

Skribent

World In Property
redaktionen@worldinproperty.se